Geréb Ágnesnek nem kell megkezdenie börtönbüntetését, amíg Áder János nem dönt kegyelmi kérelméről

2018 március 5., hétfő 14:19
325

Fotó: Kovács Tamás

Az Igazsságügyi Minisztérium elhalasztotta a jogerősen két éves fogházra ítélt Geréb Ágnes büntetésének végrehajtását, egészen addig, amíg Áder János köztársasági elnök nem dönt a bába által benyújtott kegyelmi kérelemről - erről Geréb Ágnes jogi képviselete tájékoztatta a sajtót hétfő délután. Geréb Ágnesnek március 6-án, azaz kedden kellett volna börtönbe vonulnia, de elhalasztották a büntetésvégrehajtást. 

„Dr. Geréb Ágnes szülész-nőgyógyász szakorvos és bába családjával együtt ezúton is szeretne köszönetet mondani azért az évek óta tartó hazai és nemzetközi támogatásért, amelyet a háborítatlan szülés ügyéért kiállók egyúttal számára is nyújtanak” - áll a közleményben. 

Geréb Ágnest január második hetében ítélte két év börtönre a Fővárosi Ítélőtábla. A bába ellen tizennégy éve zajlik eljárás: egy 2003-as és egy 2007-es otthon szülés miatt. Gerébet foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés, valamint foglalkozás körében elkövetett, maradandó fogyatékosságot okozó gondatlan veszélyeztetés miatt ítélték el, és tíz évre eltiltották a szülésznői foglalkozás gyakorlásától is.

Geréb februárban juttatta el az igazságügyhöz a büntetés végrehajtásának elhalasztása iránti kérelmét, melyben azt kéri: a kegyelmi kérvényének elbírálásáig ne kelljen bevonulnia, ezt hagyta hétfőn jóvá a minisztérium. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt