Kína idén 175 milliárd dollárt költ hadseregére

Kína idén a magyar nemzeti össztermék 1,4-szeresét, 175 milliárd dollárt tervez elkölteni csak a hadseregére. Ez 8 százalékos emelés az előző évihez képest, egyben erős jelzése Kína szuperhatalmi törekvéseinek.

A katonai költségvetés növelése elvben még csak javaslat, de már csak a kínai parlamentnek, a Nemzeti Népi Kongresszusnak kell csak jóváhagynia, az pedig kötelességtudóan meg szokta szavazni a párt javaslatait. Így azt is, hogy Hszi Csin-pingre már ne vonatkozzon a Mao halála után bevezetett korlátozás, hogy legfeljebb tíz évig lehessen Kína vezetője.

A katonai költségvetés ilyen arányú növelése már azért is üzenetértékű, mert a párt idénre csak 6,5 százalékos gazdasági növekedést jósolt, és a parlamenti ülésszak fő feladatának tartják az ország pénzügyi kockázatainak csökkentését. (Via BBC)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.