Lázár szerint olyan jók az osztrák-magyar kapcsolatok, hogy még az ő videója sem tudja elrontani

2018 március 8., csütörtök 13:38
267

Miután Ausztriában is nagy vitát kavart a videó, amiben Lázár János a bécsi állapotokkal riogatott, csütörtökön megbeszélte az ügyet Sebastian Kurz jobbkezével, Gernot Blümel osztrák kancelláriaminiszterrel.

Tisztázták, hogy Lázár bécsi látogatása nem érinti a kétoldalú kapcsolatokat. A magyar miniszter szerint a magyar-osztrák kapcsolatok egyébként annyira jók, hogy nincs, ami el tudná rontani azokat.

Hozzátette, hogy ugyannakkor tabuk sincsnek ezekben a kapcsolatokban. Bécset mindig jó példának tartotta, de a homokba sem dugják a fejüket. Lázár szerint a videója az általa tapasztalt valóságot akarta bemutatni. Nem az volt a célja, hogy megbántsa a bécsieket. Azt mondta, hogy a videó elsősorban Magyarországnak szólt, mert itt még választás kérdése, hogy lesz-e bevándorlás.

A minisztert megkérdezték, hogy ha a bécsi utcákat enniyre rémisztőnek találja, akkor mi a véleménye a VIII. kerületi Népszínház utcáról. Az utcában egyébként több üzletet is közel-keletiek vagy afrikaiak üzemletetnek. Bár Lázár János nem tudta, hol van a Népszínház utca, de arra tippelt, hogy nem élnek ott bevándorlók.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt