Lázár szerint olyan jók az osztrák-magyar kapcsolatok, hogy még az ő videója sem tudja elrontani

POLITIKA
2018 március 08., 13:38

Miután Ausztriában is nagy vitát kavart a videó, amiben Lázár János a bécsi állapotokkal riogatott, csütörtökön megbeszélte az ügyet Sebastian Kurz jobbkezével, Gernot Blümel osztrák kancelláriaminiszterrel.

Tisztázták, hogy Lázár bécsi látogatása nem érinti a kétoldalú kapcsolatokat. A magyar miniszter szerint a magyar-osztrák kapcsolatok egyébként annyira jók, hogy nincs, ami el tudná rontani azokat.

Hozzátette, hogy ugyannakkor tabuk sincsnek ezekben a kapcsolatokban. Bécset mindig jó példának tartotta, de a homokba sem dugják a fejüket. Lázár szerint a videója az általa tapasztalt valóságot akarta bemutatni. Nem az volt a célja, hogy megbántsa a bécsieket. Azt mondta, hogy a videó elsősorban Magyarországnak szólt, mert itt még választás kérdése, hogy lesz-e bevándorlás.

A minisztert megkérdezték, hogy ha a bécsi utcákat enniyre rémisztőnek találja, akkor mi a véleménye a VIII. kerületi Népszínház utcáról. Az utcában egyébként több üzletet is közel-keletiek vagy afrikaiak üzemletetnek. Bár Lázár János nem tudta, hol van a Népszínház utca, de arra tippelt, hogy nem élnek ott bevándorlók.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.