Lázár szerint olyan jók az osztrák-magyar kapcsolatok, hogy még az ő videója sem tudja elrontani

Miután Ausztriában is nagy vitát kavart a videó, amiben Lázár János a bécsi állapotokkal riogatott, csütörtökön megbeszélte az ügyet Sebastian Kurz jobbkezével, Gernot Blümel osztrák kancelláriaminiszterrel. 

Tisztázták, hogy Lázár bécsi látogatása nem érinti a kétoldalú kapcsolatokat. A magyar miniszter szerint a magyar-osztrák kapcsolatok egyébként annyira jók, hogy nincs, ami el tudná rontani azokat.  

Hozzátette, hogy ugyannakkor tabuk sincsnek ezekben a kapcsolatokban. Bécset mindig jó példának tartotta, de a homokba sem dugják a fejüket. Lázár szerint a videója az általa tapasztalt valóságot akarta bemutatni. Nem az volt a célja, hogy megbántsa a bécsieket. Azt mondta, hogy a videó elsősorban Magyarországnak szólt, mert itt még választás kérdése, hogy lesz-e bevándorlás.

A minisztert megkérdezték, hogy ha a bécsi utcákat enniyre rémisztőnek találja, akkor mi a véleménye a VIII. kerületi Népszínház utcáról. Az utcában egyébként több üzletet is közel-keletiek vagy afrikaiak üzemletetnek. Bár Lázár János nem tudta, hol van a Népszínház utca, de arra tippelt, hogy nem élnek ott bevándorlók. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.