A meccs elmaradt, mégis megbüntették a Honvédot a hevesen cigányozó és a Videoton buszát tűzijátékkal megdobáló szurkolói miatt

Nem tudták lejátszani a hétvégén a Honvéd-Videoton meccset, mert a pálya alkalmatlan volt erre. Ez csak a helyszínen derült ki, a Videoton is elutazott Kispestre, a szurkolók is ott voltak. Meccs helyett így a kispesti ultrák azzal szórakoztatták magukat, hogy a távozó székesfehérvári csapatot cigányozták és pirotechnikai eszközökkel dobálták meg a Videoton buszát

A Honvéd-szurkolók videóra is vették a cigányozást és tüzijátékdobálást

Az MLSZ fegyelmi bizottsága tegnapi ülésén úgy döntött, hogy a Honvédot, mint visszaesőt, „a mérkőzésrendezéssel kapcsolatos szabályzati előírások megsértéséért, továbbá mert a vendégcsapat kiléptetése nem volt körültekintően megszervezve, ezáltal nem volt garantálva a vendégcsapat részére a sportrendezvény helyszínének biztonságos elhagyása sem, 300.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi”.  

A Honvéd közleményben reagált, amiben azt írják, hogy más következtetésekre jutott az üggyel kapcsolatban ezért meghallgatást kér a Fegyelmi Bizottságtól.

A pirotechnikai eszközök használatát egyébként Orbán Viktor javaslatára a stadionon belül várhatóan engedélyezni fogja az MLSZ. Buszokat és a vendég játékosokat akkor sem lehet majd dobálni vele.