Orbán: „Én régóta taposom ezt a szakmát, jelekből is olvasok”

POLITIKA
2018 március 09., 17:39
comments 467

Szlovákiában egyre súlyosbodik a politikai válság, miután meggyilkolták Ján Kuciak oknyomozó újságírót, aki az olasz maffia és a kormány közötti kapcsolatról is írt már soha el nem készülő utolsó cikkében.

link Forrás

Azóta több tízezres tüntetés is volt Pozsonyban, és nem csak ellenzéki pártok, hanem a kormánykoalícióban lévő Most-Híd is a kormány átalakítását követelte. Andrej Kiska szlovák államfő, a miniszterelnök régi politikai ellenfele egyenesen előrehozott választást akar.

Ebben a helyzetben jutott el oda Robert Fico miniszterelnök, hogy elkezdte Soros Györgyöt hibáztatni.

Vagyis szerinte nem a bizalmasai és az olasz maffia közti kapcsolat és nem az újságíró meggyilkolása miatt forrong az ország, hanem azért, mert tavaly szeptemberben Kiska államfő találkozott Soros Györggyel, és ott kieszeltek egy veszélyes tervet.

Balról jobbra Tibor Gaspar rendőrfőnök, Robert Fico kormányfő és Robert Kalinak belügyminiszter eurókötegek mellett állva bejelenti, 1 millió eurót ajánlanak fel a nyomravezetőnek.
photo_camera Balról jobbra Tibor Gaspar rendőrfőnök, Robert Fico kormányfő és Robert Kalinak belügyminiszter eurókötegek mellett állva bejelenti, 1 millió eurót ajánlanak fel a nyomravezetőnek. Fotó: VLADIMIR SIMICEK/AFP

Miután ma az egész kormánymédia egyszerre és szinte szó szerint ugyanazzal a címmel hozta le a Soros György szlovákiai mesterkedéseiről szóló cikkeit, nagyon senkit nem lephetett meg, hogy Orbán is beleállt.

Soros György és hálózata minden alkalmat megragadnak, hogy megbuktassák azokat a kormányokat, amelyek ellenállnak a bevándorlásnak - kommentálta a miniszterelnök a szlovák belpolitikai válságot pénteken a közmédiának.

„Az nem lep meg, amit látok, én régóta taposom ezt a szakmát, jelekből is olvasok”

- mondta sejtelmesen. Az MTI szerint hozzátette azt is, hogy

„látja Soros György és szervezetei keze nyomát a szlovák eseményeken. Egy percig sincs kétsége afelől, hogy ez a hálózat mindent megtesz, hogy a bevándorlásnak ellenálló kormányokat megbuktassa”

- vélekedett Magyarország miniszterelnöke.

Ma délután amúgy tízezres nagyságrendű tömeg gyűlt össze a pozsonyi Szlovák Nemzeti Felkelés terén, hogy „a tisztességes Szlovákiáért” tüntessen - írja az MTI. A tüntetés a múlt heti több ezres „gyászmenet” folytatásának tekinthető, ám attól eltérően a mostani megmozdulások szervezői követeléseik között már nyíltan megjelölték a kormány távozását is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.