Végre valamiben kupagyőztes lett a Puskás Akadémia

sport
2018 március 12., 10:34
comments 73

A futball unalmas, több mint százéves szabályai alapján nagyon nem megy a felcsúti csapatnak, még egy rakás külföldi szerződtetésével sem, de itt van a labdarúgásnak egy olyan verziója, amire nem kell sok tízmilliárdot költeni, még stadiont sem kell felhúzni, és sikeres benne a Puskás Akadémia. 

Büszkén jelentették be, hogy 

„KUPAGYŐZTES A PUSKÁS E-SPORT!

Legyőzte az MTK online csapatát, s ezzel megnyerte a virtuális Magyar Kupát nemrégiben életre hívott e-sport alakulatunk.”

Ez az a sport, amiben még a drága gyepre sem kell lépni, a 11 játékost 11 ember irányítja online. Amit persze a Puskás Akadémia honlapja úgy fordít le, hogy „a virtuális pálya mindahány karakterének megvan a megfelelője a valóságban is, vagyis mondhatjuk, hogy a valós futball tökéletes online leképezése ez a sport, amely szerte a világban egyre nagyobb teret hódít.” 

Rádásul van átjárás, egy valódi Puskás-játékosnak is jut ideje arra, hogy az e-sportban is játszon, Szakály Péter az időbeosztás bajnoka: profi labdarúgó Felcsúton, e-sport labdarúgó Felcsúton és szeptember óta apa. Ő lett a kupadöntő legjobbja.

Íme a csapat összeállítása, külön felhívnának a figyelmet a kapusra. 

photo_camera Fotó: pfla.hu

A honlap szerint a világ mintegy 650 ezer csapata között a top 10 ezerben mozog a Puskás E-sport. Ha mégis erre állnának rá teljesen, azzal elég sok pénzt megspórolnának az adófizetőknek. 

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.