„Ahol nincs jogállam, ahol nincs demokrácia, ott nincsenek fair játékszabályok”

video
2018 március 13., 5:25
comments 415
  • Hétfőn este a Független Diákparlament által szervezett oktatáspolitikai vitán vett részt az ellenzék három - a legmegengedőbb értelemben véve - komolyan vehető miniszterelnök-jelöltje, Vona Gábor, Karácsony Gergely és Szél Bernadett.
  • Ennek a három erőnek kellene megegyeznie ahhoz, hogy a Hódmezővásárhelyen Márki-Zay Pétert támogatóhoz hasonló összellenzéki szövetség álljon fel a Fidesz ellen.
  • A Jobbiknál azonban úgy gondolják, egyedül is le tudják győzni a Fideszt, de Vona nem tudott olyan mérésről beszámolni, ami szerint ez ellenzéki koordináció nélkül is lehetséges.
  • Az MSZP és a Párbeszéd szívesen megállapodna az LMP-vel és a többi baloldali párttal a koordinációról, de a Jobbikra Karácsonyék nem várnának.
  • Az LMP viszont csak akkor vesz részt a koordinációban, ha a Jobbik és az MSZP megegyezik, ehhez március 19-ig szabtak határidőt.
  • Mivel tehát a Jobbik nem akar összeállni senkivel, úgy tűnik, hogy nemhogy összellenzéki koordináció, de még a baloldali pártok közötti egyeztetés sem lesz.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt