Az Emmihez láncolták magukat DK-sok, mert a minisztérium visszatartja a jogerősen kiadásra ítélt felcsúti tao-papírokat

Ráczné Földi Judit, a DK székesfehérvári képviselőjelöltje és Rónai Sándor, a DK dunakeszi képviselőjelöltje az Emberi Erőforrások Minisztériumának épületéhez láncolta magát:

Azért tiltakoztak, mert a minisztérium visszatartja a már jogerősen kiadásra ítélt felcsúti tao-papírokat.

Az Orbán Viktor által alapított felcsúti fociakadémiához érkező tao-milliárdokról eleinte maga a kormányfő állította, hogy nem számítanak közpénznek, de végül a Kúria is kimondta, hogy a tao közpénz.

Miután a Mészáros Lőrinc által vezetett Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány nem akarta kiadni, mire költötte a pénzt, a DK perelt, és előbb tavaly februárban jogerősen a Fővárosi Ítélőtábla, majd a Kúria is kötelezte Mészárosékat, hogy tegyenek eleget a DK adatigénylésének.

Csakhogy Mészáros Lőrinc erre levelet írt a DK elnökségi tagjának, Földi Juditnak, és azt magyarázta: a megkeresésnek az alapítvány „önhibáján kívüli okból nem tud eleget tenni”, ugyanis a papírok az Emminél vannak, mivel a minisztérium utóellenőrzést rendelt el az alapítványnál „figyelemmel arra, hogy a támogatás felhasználásának jogcíme vonatkozásában a finanszírozási források tekintetében adódhat átfedés”.

A DK-s szerint ez csak kifogás: „Ez az egész csak egy színjáték, hogy a választások előtt ne kelljen kiadni a nagyjából 6-8 milliárd forint elszámolásának dokumentumait, ezért az Emberi Erőforrások Minisztériumával szemben feljelentést tesznek hivatali visszaélés miatt.”

Frissítés

A DK-sok 11 óra után is az Emmihez láncolva vártak:

Frissítés 2

A DK-sok eloldották a láncaikat.

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.