Az Emmihez láncolták magukat DK-sok, mert a minisztérium visszatartja a jogerősen kiadásra ítélt felcsúti tao-papírokat

bűnügy
2018 március 14., 9:29
comments 43

Ráczné Földi Judit, a DK székesfehérvári képviselőjelöltje és Rónai Sándor, a DK dunakeszi képviselőjelöltje az Emberi Erőforrások Minisztériumának épületéhez láncolta magát:

Azért tiltakoztak, mert a minisztérium visszatartja a már jogerősen kiadásra ítélt felcsúti tao-papírokat.

Az Orbán Viktor által alapított felcsúti fociakadémiához érkező tao-milliárdokról eleinte maga a kormányfő állította, hogy nem számítanak közpénznek, de végül a Kúria is kimondta, hogy a tao közpénz.

Miután a Mészáros Lőrinc által vezetett Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány nem akarta kiadni, mire költötte a pénzt, a DK perelt, és előbb tavaly februárban jogerősen a Fővárosi Ítélőtábla, majd a Kúria is kötelezte Mészárosékat, hogy tegyenek eleget a DK adatigénylésének.

Csakhogy Mészáros Lőrinc erre levelet írt a DK elnökségi tagjának, Földi Juditnak, és azt magyarázta: a megkeresésnek az alapítvány „önhibáján kívüli okból nem tud eleget tenni”, ugyanis a papírok az Emminél vannak, mivel a minisztérium utóellenőrzést rendelt el az alapítványnál „figyelemmel arra, hogy a támogatás felhasználásának jogcíme vonatkozásában a finanszírozási források tekintetében adódhat átfedés”.

A DK-s szerint ez csak kifogás: „Ez az egész csak egy színjáték, hogy a választások előtt ne kelljen kiadni a nagyjából 6-8 milliárd forint elszámolásának dokumentumait, ezért az Emberi Erőforrások Minisztériumával szemben feljelentést tesznek hivatali visszaélés miatt.”

Frissítés

A DK-sok 11 óra után is az Emmihez láncolva vártak:

Frissítés 2

A DK-sok eloldották a láncaikat.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt