Feljelentést tesz Semjén svédországi vadászatai miatt a Transparency és a K-Monitor

POLITIKA
2018 március 14., 15:44

Feljelentést tesz a NAV-nál Semjén Zsolt svédországi vadászatai miatt a Transparency és a K-Monitor tényfeltáró blog. 

Közleményükben azt írják, hogy kormányfő-helyettesként Semjénnek nem lett volna szabad, míg országgyűlési képviselőként kifejezetten tilos volt elfogadnia a sajtóhírek szerint összesen 20-25 millió forintot kitevő vadászati költségek Farkas József által történő megfizetését

Az Országgyűlésről szóló törvény értelmében ugyanis a „képviselő képviselői megbízatásával összefüggésben nem fogadhat el olyan ajándékot vagy más ingyenes juttatást, amely a mindenkori képviselői tiszteletdíj egyhavi összegét meghaladja”.

Semjén saját jogszerű jövedelméből nem tudta volna állni a vadászatok költségét, a felajánlott túrák így lekötelező mértékűnek számítottak; ez pedig a közszolgálatban nem fogadható el - írja a két szervezet.

Ligeti Miklós, a Transparency jogi igazgatója a Népszavának azt mondta: Semjén Zsoltnak fel kellett volna tüntetnie képviselő vagyonnyilatkozatában ezt a nagy értékű ajándékot. A Miniszterelnökség nem válaszolt a lap kérdésére, hogy Semjén fizetett-e adót az ajándékvadászatok után. (Magyar Nemzet, Népszava)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.