Feljelentést tesz Semjén svédországi vadászatai miatt a Transparency és a K-Monitor

2018 március 14., szerda 15:44
81

Feljelentést tesz a NAV-nál Semjén Zsolt svédországi vadászatai miatt a Transparency és a K-Monitor tényfeltáró blog. 

Közleményükben azt írják, hogy kormányfő-helyettesként Semjénnek nem lett volna szabad, míg országgyűlési képviselőként kifejezetten tilos volt elfogadnia a sajtóhírek szerint összesen 20-25 millió forintot kitevő vadászati költségek Farkas József által történő megfizetését

Az Országgyűlésről szóló törvény értelmében ugyanis a „képviselő képviselői megbízatásával összefüggésben nem fogadhat el olyan ajándékot vagy más ingyenes juttatást, amely a mindenkori képviselői tiszteletdíj egyhavi összegét meghaladja”.

Semjén saját jogszerű jövedelméből nem tudta volna állni a vadászatok költségét, a felajánlott túrák így lekötelező mértékűnek számítottak; ez pedig a közszolgálatban nem fogadható el - írja a két szervezet.

Ligeti Miklós, a Transparency jogi igazgatója a Népszavának azt mondta: Semjén Zsoltnak fel kellett volna tüntetnie képviselő vagyonnyilatkozatában ezt a nagy értékű ajándékot. A Miniszterelnökség nem válaszolt a lap kérdésére, hogy Semjén fizetett-e adót az ajándékvadászatok után. (Magyar Nemzet, Népszava)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt