Lázár máris munkát adott az aljegyzőnek, aki Márki-Zay „fenyegetései” miatt mondott fel Hódmezővásárhelyen

Alighogy Márki-Zay Pétert polgármesterré választották Hódmezővásárhelyen, Lázár János birodalmában, Végh Ibolya aljegyző szinte rögtön interjúban kezdte el szidni a helyi fideszes lapban, a Vásárhely24-en. Az aljegyző azt állította, Márki-Zay közölte vele, nem bízik a munkájában, mert megengedhetetlen módon politizált a közgyűlésen. A polgármester Véghet állítása szerint megfenyegette, hogy vagy azonnali hatállyal felmond neki bizalomvesztés címszóval, vagy közös megegyezéssel megy el, és akkor kap két hónap felmondási időt és négyhavi végkielégítést. Végh Ibolya végül a közös megegyezést választotta, és azt mondta, rettenetesen rossz a légkör a hivatalban.

Az interjút és a „fenyegetést” most némileg árnyalja, hogy a Lázár János által vezetett Miniszterelnökség az alábbi közleményben tudatta, hogy máris munkát talált a nőnek:

„2018. március 23-i hatállyal Dr. Kovács Zoltán, területi közigazgatásért felelős államtitkár Dr. Végh Ibolyát, Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város korábbi aljegyzőjét kinevezi a Hódmezővásárhelyi Járási Hivatal vezetőjének.

Dr. Végh Ibolya 1991 óta dolgozik a közigazgatásban. 1996 és 2002-től Szegvár jegyzője. 2002-től Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában a Közgazdasági Iroda vezetője, 2003-tól az irodavezetői feladatokkal párhuzamosan Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város aljegyzője.

Dr. Végh Ibolya közigazgatásban szerzett több évtizedes szakmai és vezetői tapasztalata garanciát jelent a Hódmezővásárhelyi Járási Hivatal hatékony és eredményes működésére, valamint a gyors, egyszerű és ügyfélbarát ügyintézésre minden a hivatalhoz forduló ügyfél számára.”