Nem érzi magát biztonságban a svéd nő, aki Magyarországra menekült a migránsok elől

Rendkívüli hírlevél
Amit azonnal tudni kell

Miután hatalmas karriert futott be a magyar médiában, a svéd Aftonbladet is interjút készített a svéd-magyar nővel, aki a magyar közszolgálati televízió nézőinek mondta el, hogy a migránsok miatt olyan iszonyatos hely lett Svédország, hogy inkább elköltözött Magyarországra, az utolsó migránsmentes övezetbe.

Az Index járt utána és bizonyította dokumentumokkal, hogy a hölgynek korábban is kihívást jelentett az igazmondás: hétrendbeli rágalmazásért, közbizalom elleni bűncselekményért és zaklatásért ítélték el Svédországban.

Az Aftonbladetnek most azt nyilatkozta: ő csak piti szabálysértéseket követett el, az interjúban tett állításait pedig fenntartja. Ugyanakkor 

az interjút kiváltó médiavisszhang miatt most már Magyarországon sem érzi magát biztonságban 

- mondta el az Index szerint.

Azóta amúgy a kormánymédia különböző gyártósorai futószalagon szállítják az olyan történeteket, amiben Magyarországra hazaköltöző emberek mondják el, hogy a migránsveszély miatt kellett otthagyniuk a hanyatló nyugatot. Sőt, az Origo egy angol nyelvű álhíroldal cikkét is átvette, amely szerint egy szír férfi inkább visszaköltözik Ausztriából Szíriába, mert az biztonságosabb. (Szíriában csak az idei év első két hónapjában ezer gyerek halt meg vagy sebesült meg a háborúban.)