"A II. világháború óta először vetettek be idegmérget Európában"

külföld
2018 március 15., 13:19
comments 92

Közös nyilatkozatban ítélte el Oroszországot az USA, Nagy-Britannia, Franciaország és Németország kormánya, jelentette a BBC. A négy ország közleménye szerint "a II. világháború óta először vetettek be idegmérget Európában".

A négy szövetséges Nagy-Britannia szuverenitása elleni támadásként értékeli ezt. A közlemény szerint "az egyetlen ésszerű magyarázat" csak az lehet, hogy Oroszország követte el idegméreggel a merényletet Szergej Szkripal orosz exkém ellen az angliai Salisburyben.

Az orosz akcióra és Putyin hallgatására válaszul Nagy-Britannia szerdán 23 orosz diplomata kiutasításáról döntött. Csütörtökön Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára is csatlakozott a tiltakozókhoz, és azt ígérte, hogy a katonai szövetség is lépéseket tesz Oroszország ellen. (Via BBC)


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.