Az oroszok diplomaták kiutasításával vágnak vissza a brit kormánynak

külföld
2018 március 16., 08:42
comments 58

Oroszország brit diplomaták kiutasításával válaszol arra, hogy 23 orosz diplomatának el kell hagynia Nagy-Britanniát a Szkripal-ügy miatt - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter pénteken Asztanában. Lavrov azt ugyanakkor nem közölte, hogy hány brit diplomatának kell majd távoznia.

A brit kormány szerdán jelentette be a kiutasításokat, válaszul arra, hogy Moszkva nem adott hiteles magyarázatot az angliai Salisbury városában múlt héten történt gyilkossági kísérletre, amit Szergej Szkripal, a brit külső hírszerzés (MI6) volt orosz ügynöke, az orosz katonai hírszerzés egykori ezredese és lánya, Julija Szkripal ellen követtek el idegméreg felhasználásával.

Theresa May brit miniszterelnök szerdán a magas szintű kétoldalú diplomáciai érintkezés felfüggesztését is elrendelte, valamint közölte, hogy az oroszországi labdarúgó-világbajnokságot a brit királyi család és a kormány tagjai bojkottálják.

A briteket az amerikaiak is támogatják az orosz diplomaták kiutasításában. (Reuters/MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.