Oroszország brit diplomatákat utasíthat ki

külföld
2018 március 15., 11:31
comments 12

"Hamarosan" brit diplomatákat utasíthatnak ki Oroszországból, jelentette be Szergej Lavrov orosz külügyminiszter, aki még azt is hozzá tette, hogy ez "biztosan" meg fog történni. Oroszország a brit diplomatákat válaszlépésként utasítaná ki, mert Nagy-Britannia is kiutasított 23 orosz diplomatát.

A britek nem hirtelen, minden ok nélkül szánták rá magukat erre a diplomáciában kifejezetten keménynek számító lépésre. Theresa May azután döntött így, hogy Vlagyimir Putyin kedd éjfélig semmilyen magyarázatot nem adott Szergej Szkripal, az orosz exkém elleni merényletre, amit a brit kormány szerint szinte biztosan az orosz titkosszolgálat követett el.

Szkripalt, aki egykor az orosz titkosszolgálatoknak dolgozott, a brit hírszerzés átfordította, onnantól kettős ügynökként nekik dolgozott. Március 4-én Salisburyben mérgezték meg idegméreggel őt és lányát, Juliát is. A mérget nyilvános helyen vetették be, másokat is veszélybe sodorva ezzel. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.