Gulyás Gergely: Kósa Lajos áldozat

POLITIKA
2018 március 16., 16:08
comments 481

Péntek délután Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője tartott sajtótájékoztatót, itt merült fel Kósa Lajos és a rejtélyes 1300 milliárd forintos ügy kérdése. 

link Forrás

Arra a kérdésre, hogy Kósa Lajos az ügy kirobbanása után miért mondott rövid időn belül egymással szöges ellentétben álló dolgokat a csengeri nőről, Gulyás elmondta, hogy ha férfiak nőkről beszélnek, gyakran túlzásokba esnek. 

Majd azzal folytatta, hogy érti a szándékot, hogy mivel fideszes politikusról és miniszterről van szó, ezért az emberek szeretnének vele szemben ítéletet mondani, de szeretné felhívni arra a figyelmet, hogy Kósa Lajos nem elkövetője, hanem áldozata a bűncselekménynek. 

És mivel semmiféle pénzmozgás nem történt, se Kósának, se a családjának anyagi haszna nem származott az ügyből, ezért minden ezen túli részletet és kalandot Kósa Lajossal vitassanak meg. 

Arra a kérdésre, hogy a dokumentum, ami alapján Kósa Lajos anyjának 800 millió forintot kellett volna utalni, hamis-e, Gulyás elmondta, hogy ezt Kósától kell megkérdezni, de ő úgy tudja, hogy igen.

Elhangzott az a kérdés is az RTL Klub riportértől, hogy Kósa Lajos (aki jelenleg a sok százmilliárdos városfejlesztési programért felelős tárcanélküli miniszter) vajon alkalmas-e valaki óriási uniós forrás kezelésére, ha egy ilyen bűncselekményben meg lehet vezetni. 

Erre Gulyás azt mondta, hogy mindannyian válhatunk bűncselekmény áldozatává.

Az újságíró jelezte, hogy nem ez volt a kérdése, de Gulyás erre annyit mondott: ez a válasza. 

A nap folyamán már a Fidesz kommunikációs igazgatója, Hidvéghi Balázs is beállt a Kósát mentegetők csoportjába, elmondta, hogy a politikust maximum annyi kritika érheti, hogy jóhiszemű vagy naiv volt. Mi éppen pénteken írtunk arról részletesen, hogy ha Kósa csak hülye volt, akkor is súlyos dolgokkal kell elszámolnia ebben az ügyben. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.