Orbán Facebook-videójában tették helyre a kormány kommunikációjára beszóló Bencsik Andrást?

POLITIKA
2018 március 16., 16:41
comments 155

A hódmezővásárhelyi fideszes vereség után mintegy 24 óráig komoly zavar uralkodott kormányközeli felületeken, több helyen felmerült a kérdés, hogy nem tolták-e esetleg túl a primitív, szimpla idegengyűlöletre épített sorosozó kampányt az elmúlt hónapokban-években. 

A legnagyobbat ezen a téren a sorosozó összeesküvés-elméletek egyik hazai élharcosa, Bencsik András futotta, aki az Echo TV-ben teljesen komoly arccal mondta el ekkor, hogy "azt hiszem, hogy abba kéne hagyni ezt az elemi iskolai szintű sorosozást például, Stop Soros, meg egyebek. Ezek jópofák, de a magyar társadalom ennél intelligensebb".

De ez a kizökkenés csak egy napig tartott, a kormányzati narratíva hamar visszatért a sorosozó, az idegenektől való félelemre építő panelekhez, kevéssel később már sorosozással hirdették a Békemenetet is

Majd jött Orbán Viktor beszéde március 15-én, ami meglehetősen egysíkúan, csakis a primer félelmekre hatva építve fel, egy pontján pedig elhangzott az egész beszéd kulcsmondata: "hazaküldjük Gyuri bácsit a hálózatával egyetemben, arra kérünk, menj vissza Amerikába, és boldogítsd inkább az amerikaiakat"

A hvg.hu vette észre, hogy Orbán Viktor Facebook-oldalára olyan videó került fel a beszédről, ahol az elhangzó mondat után rögtön jön a vágás, a boldogan integető Bencsikkel. A két jelenet montázsából készült is egy Coub, de az eredetit bárki megnézheti Orbán oldalán, ezek a pillanatok 0.30-nál kezdődnek. 

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.