Világháborús bombából csináltak ekevasat, egyszer bejött nekik, aztán felrobbant a kovács

Gondatlanságból elkövetett emberölésért két év börtönbüntetésre ítéltek két Iasi megyei idős férfit, akik a falu kovácsával egy II. világháborús, orosz bombát akartak átalakítani ekevassá - írja a Transindex.ro a digi24.ro-ra hivatkozva.

A lap szerint a történet még 1977-ben kezdődött, amikor N. Pipos talált a telkén két bombát. Az egyiket ő maga alakította át ekevassá, és közel negyven éven keresztül sikeresen is szántotta vele a földjét. Szomszédja, E. Rotariu ebben a negyven évben többször is kölcsönkérte szomszédjától az ekévé átalakított bombát. 2015-ben végül arra kérte a szomszédját, hogy adja neki a második bombát, és akkor ő is tud belőle ekevasat csináltatni magának. A bombát elvitték a falu kovácsához, aki megpróbált ráhegeszteni egy toldást a szerkezetre. 

Azonban hegesztés közben a bomba felrobbant, és a kovács meghalt, ők ketten pedig megsérültek. 

A jászvásári táblabíróság úgy ítélte meg, hogy a két férfit nem lehet elítélni a kovács szándékos meggyilkolásáért, mivel saját maga hozta meg a döntést, hogy hegeszteni fogja a bombát. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.