Nem hiszed el, kit választottak meg elnöknek Kínában

Ellenszavazat és tartózkodás nélkül, 0-0-2970-es arányban választotta újra a parlament Kína elnökévé Hiszi Csin-pinget. Ugyanilyen elsöprő arányban szavazták meg azt is, hogy ő legyen a  Kínai Kommunista Párt Központi Katonai Bizottságának az elnöke is, azaz gyakorlatilag a hadsereg főparancsnoka. 

Emlékezetes, hogy az elnök a kínai demokratizálódásról ábrándozó Nyugatot megdöbbentve nemrég fogadtatta el azt az alkotmánymódosítást, ami értelmében mostantól korlátlan alkalommal újraválasztható, praktikusan élete végéig kvázi-diktátorként irányítva az országot. Az ezt szentesítő március 11-i szavazáson még volt 2 bátor ellenszavazó és 3 tartózkodó képviselő. Egy hét alatt nekik is megjött a józan eszük.

via MTI

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.