A Fidesz német szövetségese szerint Orbán Putyin pincsije

Michael Gahler, a Fidesszel szövetséges német CDU EP-képviselője interjút adott az azonnali.hu-nak arról, hogy látja Magyarország ügyeit. Gahler évek óta követi a magyar politikát, 2010 előtt sokat bírálta az MSZP-SZDSZ kormányokat is, majd következetesen védte Orbánt az EU-ban a bírálatoktól, egészen mostanáig.

Gahler először egy, az ukrán oktatási törvényről szóló Facebook-posztban nevezte Putyin pincsijének Orbánt.

„Ukrajna akkor hibát követett el, majd közölték, dolgoznak azon, hogy ezt korrigálják. Ezt illene tudomásul venni. Nekem az a benyomásom, hogy habár Magyarország tudomásul veszi az ukrán álláspontot, mégis blokkolja különböző szinteken az ukrán álláspont érvényesülését, akár az ENSZ-ben, akár a NATO-ban. Ezzel teljesen túllőnek a célon. (...)

Orbán Viktor igencsak szívesen kokettál Putyin úrral, örömmel szerepel vele egy fotón. Nem hinném, hogy ennek a magyarok örülnének. Szerintem a magyarok többsége legalább annyira kritikus Putyinnal szemben, mint én, vagy mint szerencsére sokan Kelet-Európában. A Putyinnal való barátsággal aligha lehet szavazókat szerezni. Azt úgy lehet, ha törődünk azokkal az ügyekkel, amik az embereket foglalkoztatják.”

A politikus azonban beszél arról is, hogy Orbán szerinte még mindig jobb, mint a lengyel vezetés, ugyanis „a magyar miniszterelnök mégsem erőszakolta meg országa alkotmányát, és az Európai Bizottság által kifogásolt dolgokat sem ignorálta. Mivel korrigálta, amit a Bizottság kifogásolt, azzal a szememben az ügy elintéződött, nincs már mit kritizálnom rajta”.

Gahler ettől függetlenül annak drukkol, hogy április 8-án „fideszes barátai” nyerjenek a választáson, és annyira még a sorosozás sem zavarja.

„Nézzük majd meg, hogy április 8-át követően is olyan fontos lesz-e Soros György, mint most. (...) Nem gondolom, hogy Soros fenyegetést jelentene, azt sem, hogy illegális tevékenységekben venne részt Magyarország ellen. Engem az érdekel, hogy a CEU működhet-e tovább Budapesten vagy sem. Nekem ez számít, nem a köré szőtt politikai játszmák. A lényeg az, hogy a végeredmény stimmeljen.”

(azonnali.hu)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.