A rendőrség elkezdte vegzálni a februári diáktüntetés tinédzser résztvevőit

2018 március 21., szerda 12:58
561

Több, a február 23-ai diáktüntetésen részt vevő tizenéves kapott értesítést az V. kerületi Rendőrkapitányságtól, szabálysértési ügyben szeretnék meghallgatni őket még az április 8-ai választások előtt. 

Frissítés: Cikkünk korábbi verziójában azt írtuk, az eset a januári tüntetésen történt. Mint kiderült, valójában a február 23-ai felvonuláson igazoltatták a diákokat, akik egyébként mindkét demonstráción részt vettek.

A 444.hu birtokába jutott iratot egy 16 éves diák kapta, akit több társával együtt igazoltattak rendőrök a demonstrációt követően. A tinédzser édesanyja elmondta, lánya és barátai a rendezvényt követően az úttesten vonultak, amikor rengeteg rendőr vette körül őket, és személyazonosságuk igazolására szólították fel őket. A 16 év körüli diákoknál elmondásuk szerint nem volt sem alkohol, sem kábítószer. A társaság tagja volt Rékasi Zsigmond, az ismert színészházaspár fia, akinek otthonában a januári demonstráció másnapján rendőrök jelentek meg, és egy graffitire hivatkozva lefoglalták számítógépeit. 

Az édesanya nem tudja mire vélni a rendőri fellépést. A gyerekek közül többen is kaptak ugyanolyan értesítést, áprilisban szeretnék meghallgatni őket, mindannyiukat szabálysértési ügyben. A szülők közül többen úgy döntöttek, közösen a Társaság a Szabadságjogokért civil jogvédő szervezethez fordulnak segítségért.

Az ügyben kerestük az V. kerületi Rendőrkapitányságot, azt ígérik, a BRFK sajtóosztálya válaszol majd kérdéseinkre.

A januári diáktüntetés előtt a kormány tévéjében Velkovics Vilmos próbálta meg leiskolázni a Független Diákparlament elnökét, a botrányos beszélgetést később minden erejükkel próbálták eltüntetni.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt