A Semjén család házfelújításait féláron végző cég támogatta a KDNP mulatságait is

POLITIKA
2018 március 24., 12:23
comments 224

Miközben Semjén Zsolt gyanús vadászatainak ügyében már a svéd rendőrök is vizsgálódnak, a jobbikos N1 Tv újabb gyanús, a miniszterelnök-helyetteshez köthető üggyel állt elő.

link Forrás

A riport a Dunagép Zrt.-ről szól, aminek sokat köszönhetett Semjén Zsolt és a pártja, a KDNP.

Az N1 Tv-nek megszólalt a cég alapító-tulajdonosa, Győri Imre, akitől elvették a céget, és ma már be sem engedik a Dunagép székházába. Győri azt állítja, a Dunagép Zrt. egy 3 fős vállalkozás volt, de 2015-ben az egyik tulajdonostársa, Benkovics Antal kiforgatta a cégből. Benkovics fontos ismerősöket gyűjtött maga köré, jó kapcsolatot ápolt cégek és intézmények középvezetőivel, illetve a helyi rendőrséggel is. Győri sikkasztásért feljelentette a Semjénnel ekkor már baráti viszonyban álló Benkovicsot, de a nyomozást előbb lezárták, majd újraindították, de végül a Legfőbb Ügyészség megakadályozta a vádemelést.

A Dunagép féláron újította fel a Semjén család házait

Győri részletesen elmeséli, hogy az utólag megszerzett számlák szerint a Dunagép a Semjén család egyik házát és egy balatoni nyaralóját féláron újította fel. Semjén az N1 Tv-nek azt nyilatkozta: „szabályos szerződést kötöttünk, és édesanyám, meg a család kifizette”, de arra nem emlékezett, mennyibe kerültek a felújítások, viszont kizártnak tartotta, hogy féláron dolgozott volna a cég, ami egyébként a nyaralón dolgozókkal még titoktartási nyilatkozatot is aláíratott.

A Dunagép önszántából, szimpatizánsként rendezte meg a KDNP-napokat

Szintén a Dunagép fizette 2015-ben és 2016-ban Tökölön a KDNP-napok minden költségét, a második alkalommal a cég bonyolította le végezte a szervezést és a teljes lebonyolítást is. A Dunagép alkalmazottai a felvételek szerint sárga egyenpólóban dolgoztak a szabadtéri mulatságon. Semjén Zsolt erről azt mondta:

„A Dunagép valószínűleg szimpatizált a KDNP-vel, a KDNP-nek vannak szimpatizánsai, egyébként nagyon sok ember beszállt, ki pálinkával, ki borral, ki egy kis felvágottal. Mi ezzel a probléma, ha önszántukból egy KDNP-s nap szervezésében részt vettek?”

Szerinte a finanszírozás amúgy is a pártigazgatóra tartozik, azt mondta: „semmilyen anyagi részhez nincs közöm”.

Semjén Zsolt az erdélyi Kovászna megyében található Bibarcfalva református templomában beszél 2017. július 21-én.
photo_camera Semjén Zsolt az erdélyi Kovászna megyében található Bibarcfalva református templomában beszél 2017. július 21-én. Fotó: Kátai Edit/MTI/MTVA

A Dunagép besegített Hoffmann Pál kampányába

A Dunagép a Fidesz-KDNP tököli polgármesterének, Hoffmann Pálnak is segítette a kampányát 2010-ben: a politikusnak 1,3 millió forintért 35 ezer szórólapot és kártyanaptárakat rendelt és fizetett ki.

A Dunagép is jól járt

Győri Imre szerint Semjén, az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke is tett valamit Benkovicsért: a miniszterelnök-helyettesnek köszönhető, hogy a vállalkozó Zirc mellett bérelhet évi több mint 4 millió forintért egy vadászterületet, amiért szintén a Dunagép fizet.

A riport szerint 2012-ben Semjén Zsolt többek között Benkovics Antalnéval együtt ünnepelte az 50. születésnapját a Bikalon lévő Puchner kastélyszállóban. (N1 Tv)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.