A számvitel rendjének megsértése miatt vizsgálódik Kósáné cégénél a NAV

2018 március 24., szombat 18:25
102
Balról jobbra: Bathó Ferenc, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség alelnöke, Fiák István, a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetségének elnöke, Kósa Lajos miniszter, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség elnöke és Orendi Mihály, a szövetség ügyvezető igazgatója Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI/MTVA

A NAV ugyan részben elutasította Hadházy Ákos feljelentését, de valamilyen szabálytalanságot csak talált Kósa Lajos neje, Porkoláb Gyöngyike tavalyi cégvásárlása körül, mert a számvitel rendjének megsértése miatt feljelentést tettek az ügyben, jelentette az RTL Klub Híradója.

Porkoláb Gyöngyike tavaly március elején lett tulajdonosa a Tócó-Pece Üzletviteli Kft.-nek, amit mindössze hatmillió forintért vett meg Fiák Istvántól, Kósa Lajos ügyvédjétől. Ez elég jó üzlet, tekintve, hogy a cég vagyona ekkor 139 millió forint volt, benne negyven millió forint értékű külföldi ingatlanvagyonnal.

Vagyis Kósáné hatmillió forint ellenében 139 milliós vagyonhoz juthatott. De Fiák se járt rosszul, mert Porkoláb vagyonszerzése után másfél hónappal Kósa Lajos benyújtotta a nyugdíjasszövetkezetekről szóló törvényjavaslatot. Fiák több diákmunkaszövetkezetben is érdekelt, ezek a törvény elfogadása után a nyugdíjasmunkaerő-kölcsönző piacra is betörhettek.

Hadházy ez alapján a korrupció tankönyvi példájának nevezte az üzletet, amivel a vevő, Kósa Lajos neje, és az eladó, Kósa Lajos ügyvédje is jól járt végül.

Kósa amúgy azzal védte a nagyon alulárazottnak tűnő vásárlást, hogy a Tócó-Pece Kft. el volt adósodva. Az RTL Klub Híradója szerint a cég hitelállománya 24 millió forint, vagyis vagyonának a töredéke volt csupán.

Fiák neve onnan lehet ismerős az olvasóknak, hogy egyrészt ő is Kósával szurkolt a phjongcshangi téli olimpián, másrészt egy vállalkozásával tulajdonos volt Orendi Mihály Sz. Gábornéval, akinek az állítólagos, 1300 milliárdos örökségét Kósa Lajos szerette volna kezelni, és amiből nyolcszáz millió forintot Kósa Lajos óvónőből zöldbáróvá előlépett édesanyja kapott volna a tervek szerint.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt