Federer bukta a világelsőséget, nem indul a Garroson sem

Járvány hírlevél
A koronavírus és a küzdelem ellene. A helyzet itthon és a világban.
Federer gratulál Thanesi Kokkinakisnak MiamibanFotó: Manuel Mazzanti/NurPhoto

Azonnal kiesett a Miamiban zajló keménypályás ATP-tornáról a svájci világelső Roger Federer, miután három szettben kikapott a világranglista 175. helyén tanyázó ausztrál  Thanasi Kokkinakistól.

 A vereség azt is jelenti, hogy a következő listahirdetés idején már nem Federer lesz az ATP-lista első helyezettje: alig néhány hét után vissza kell adnia ezt a pozícióját a spanyol Rafael Nadalnak. A 36 éves Federer, aki januárban 20. GS-trófeáját nyerte Melbourne-ben, februárban öt év után szerezte vissza az első helyet és lett minden idők legidősebb világelsője. 

A svájci teniszező a mostani vereség után bejelentette, hogy a következő heteket családjával tölti és kihagyja a komplett salakpályás szezont - beleértve a párizsi Roland Garrost is. A térd- és hátproblémákkal küzdő Federer kevesebbet tervez versenyezni a következő években, de az szinte biztos, hogy 2020-ban még egyszer megpróbálja megszerezni a vitrinjéből még hiányzó olimpiai bajnoki címet. 

A döntés nem annyira meglepő: Federer mindig is a kemény- lletve füves pályán volt erősebb: karrierje során csak egyszer tudott diadalmaskodni Párizsban, 2009-ben. (Telegraph)