Federer bukta a világelsőséget, nem indul a Garroson sem

sport
2018 március 25., 16:43
comments 34
Federer gratulál Thanesi Kokkinakisnak Miamiban
photo_camera Federer gratulál Thanesi Kokkinakisnak Miamiban Fotó: Manuel Mazzanti/NurPhoto

Azonnal kiesett a Miamiban zajló keménypályás ATP-tornáról a svájci világelső Roger Federer, miután három szettben kikapott a világranglista 175. helyén tanyázó ausztrál  Thanasi Kokkinakistól.

 A vereség azt is jelenti, hogy a következő listahirdetés idején már nem Federer lesz az ATP-lista első helyezettje: alig néhány hét után vissza kell adnia ezt a pozícióját a spanyol Rafael Nadalnak. A 36 éves Federer, aki januárban 20. GS-trófeáját nyerte Melbourne-ben, februárban öt év után szerezte vissza az első helyet és lett minden idők legidősebb világelsője. 

A svájci teniszező a mostani vereség után bejelentette, hogy a következő heteket családjával tölti és kihagyja a komplett salakpályás szezont - beleértve a párizsi Roland Garrost is. A térd- és hátproblémákkal küzdő Federer kevesebbet tervez versenyezni a következő években, de az szinte biztos, hogy 2020-ban még egyszer megpróbálja megszerezni a vitrinjéből még hiányzó olimpiai bajnoki címet. 

A döntés nem annyira meglepő: Federer mindig is a kemény- lletve füves pályán volt erősebb: karrierje során csak egyszer tudott diadalmaskodni Párizsban, 2009-ben. (Telegraph)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.