A bíróság szerint Handó Tünde jogtalanul túrt ki egy bírót az ítélőtábláról

2018 március 26., hétfő 7:21
105

A Budapest Környéki Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság hétfőn kimondta, hogy Handó Tünde, az Országos Bírói Hivatal (OBH) elnöke egyértelműen visszaélt jogával, amikor tavaly eredménytelenné nyilvánított két álláspályázatot, hogy megtagadja a mindkétszer első helyen végzett pályázó, Vasvári Csaba bíró ítélőtáblai kinevezését, írja a Magyar Nemzet az ügyben indult munkaügyi pernek az elsőfokú lezárásáról.

A Pesti Központi Kerületi Bíróságon dolgozó Vasvári Csaba tavaly a Fővárosi Ítélőtáblára kiírt bírói álláshelyre pályázott. Bár a pontrendszer alapján az első helyen végzett volna, Handó Tünde érvénytelenné nyilvánította a pályázatot. Nem sokkal később Vasvári egy másik helyre is pályázott, de amikor megint az első helyen végzet, Handó ismét törölte a pályázatot. Miközben az OBH-elnök azzal érvelt, hogy nincs szükség új bíróra, egy szegedi bírót kirendeltek szolgálatra a Fővárosi Ítélőtáblára.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt