Az MKB Bank rágalmazás miatt büntetőfeljelentést tesz a Magyar Nemzet ellen

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Rágalmazás miatt büntető feljelentést tesz az MKB Bank Zrt. a Magyar Nemzet egyik hétfői cikke miatt – közölte a pénzintézet az MTI-vel.

A Magyar Nemzet a Gyémánttá vált „alkotmányos költség”, magyar védett tanú Amerikában című cikkében azt írta, hogy 3-4 milliárd eurónak, 1300 milliárd forintnak megfelelő összeg szivároghatott ki Magyarországról, ami a kormánypárti politikusok részére a nyertes EU-s pályázatok után visszaosztott jutalék lehetett. Az FBI-nak a cikk szerint az a gyanúja, hogy az összeget jellemzően az MKB-ból, esetenként pedig más, a kormány által ellenőrzött magyar bankokból vehették fel készpénzben, alkalmanként pár millió eurós összegben.

Az MKB Bank a sajtóközleményében alaptalan rágalomnak nevezi a napilap állítását, amik szerinte súlyosan sértik a pénzintézet üzleti jó hírnevét. Az elmúlt 3 évben szigorúan ellenőrzött, többségében intézményi ügyfelek kb. 18 milliárd forintot vettek fel a kirendeltségeikben 250 ezer eurót meghaladó egyedi készpénzes kifizetés keretében – közölték. A bank megfelel az EU negyedik pénzmosás megelőzési Irányelvének, betartja a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló törvényt és ahhoz kapcsolódó rendeleteket – hangsúlyozta az MKB Bank. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.