Az MKB Bank rágalmazás miatt büntetőfeljelentést tesz a Magyar Nemzet ellen

bűnügy
2018 március 27., 7:03
comments 145

Rágalmazás miatt büntető feljelentést tesz az MKB Bank Zrt. a Magyar Nemzet egyik hétfői cikke miatt – közölte a pénzintézet az MTI-vel.

A Magyar Nemzet a Gyémánttá vált „alkotmányos költség”, magyar védett tanú Amerikában című cikkében azt írta, hogy 3-4 milliárd eurónak, 1300 milliárd forintnak megfelelő összeg szivároghatott ki Magyarországról, ami a kormánypárti politikusok részére a nyertes EU-s pályázatok után visszaosztott jutalék lehetett. Az FBI-nak a cikk szerint az a gyanúja, hogy az összeget jellemzően az MKB-ból, esetenként pedig más, a kormány által ellenőrzött magyar bankokból vehették fel készpénzben, alkalmanként pár millió eurós összegben.

Az MKB Bank a sajtóközleményében alaptalan rágalomnak nevezi a napilap állítását, amik szerinte súlyosan sértik a pénzintézet üzleti jó hírnevét. Az elmúlt 3 évben szigorúan ellenőrzött, többségében intézményi ügyfelek kb. 18 milliárd forintot vettek fel a kirendeltségeikben 250 ezer eurót meghaladó egyedi készpénzes kifizetés keretében – közölték. A bank megfelel az EU negyedik pénzmosás megelőzési Irányelvének, betartja a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló törvényt és ahhoz kapcsolódó rendeleteket – hangsúlyozta az MKB Bank. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt