A Playboy is otthagyja a Facebookot

A világ legismertebb erotikus lapjának kiadója közleményben jelentette be, hogy mostantól nem lesznek elérhetőek Facebookon. Az oldalnak 25 millió lájkolója volt, és ezzel egy újabb ismert név csatlakozott az adatkezelési botrányok után elindult #DeleteFacebook-kampányhoz. Múlt pénteken Elon Musk is bejelentette, hogy a Tesla és a SpaceX is otthagyja a közösségi oldalt. 

A Playboy közleménye szerint követőik miatt döntöttek így, egyszerűen nem akarják kitenni őket azoknak az adatkezelési hiányosságoknak, melyek kiderültek az utóbbi hetekben.

A Playboy magyar verziója viszont marad Facebookon, ezt a kiadó jelentette be csütörtökön. (Verge

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.