Leekensnek csak azzal nincs szerencséje, hogy a válogatottnak időnként pályára is kell lépnie

futball
2018 március 28., 08:43
comments 105

A semmiből húzta el Csányi Sándor tavaly ősszel a belga Georges Leekenst, aki az elmúlt fél évben az égvilágon semmivel sem igazolta, hogy szakmailag megfelelő döntés volt kinevezni szövetségi kapitánynak. Azt viszont pár nyilatkozattal már bizonyította, hogy valóban ő lett a magyar edzők királya. Csak tolja és tolja a pusztító közhelyeket a kemény munkáról, időnként megcsillan, csak a meccsek ne lennénk (Kazahsztán 2-3, Skócia 0-1).

„Úgy érzem, a megfelelő irányba haladnak a dolgok a Puskás Akadémián" (2017 decemberében meglátogatta a felcsúti fociparadicsomot.)

„Sokszor a játékosok túl gyorsan akarnak cselekedni, akár két dolgot akarnak egyazon pillanatban végrehajtani. Ez nem lehetséges.” (Arról, mit tapasztalt a magyar bajnokikon.)

„Ez egy fantasztikus és biztonságos ország, amelynek nagyszerű vezetői vannak, csodás stadionjai és múzeumai”. (A 24.hu-nak nyilatkozott decemberben.)

„Ez egy teljesen új kezdetet jelent, vagyis a múltban történtekkel már egyáltalán nem szeretnénk foglalkozni.” Januárban hangolt ezzel a kazahok elleni meccsre. Majd márciusban nem hívta be a keretbe a Cipruson játszó, a Bajnokok Ligájában is pályára lépő Sallai Rolandot, indoklása szerint azért, mert „nagyon tetszik a játéka, de történt néhány dolog a múltban". Az a néhány dolog egy konkrét: Sallaival az a baja, hogy ősszel, a Luxemburg elleni meccs után sérültet jelentett, így nem játszott Costa Rica ellen, viszont a hétvégén mégis pályára lépett a klubjában.

"Kedden edzéssel kezdünk, délután megbeszéljük a taktikát, aztán elmegyünk templomba." (A kazahok elleni meccs előtt.)

"Nagy Ádám fantasztikus játékos, kedvelem. A helyzet az, hogy játszania kell a klubjában." Arról, hogy miért nem játszott egy percet sem a két előkészületi meccsen a Bolognában kispadra szorult játékos. Bezzeg a Nagy posztján lehetőséget kapó Pintér Ádám tavasszal összesen 6 percet játszott a német másodosztályban.

„A teljesítmény rendben volt, a szurkolókat kiszolgáltuk, szépen irányítottuk a mérkőzést". (A skótok elleni vereség után.)

„Ilyen hangulatban, ilyen hozzáállással nagyon szívesen folytatom. A mostani mérkőzés nagyon sok magabiztosságot kölcsönzött nemcsak a játékosoknak, hanem nekem is.” (A skótok elleni vereség után.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.