Meg is van, ki építi Németh Szilárd birkózóakadémiájának sportcsarnokát 2,2 milliárd forintért

sport
2018 március 29., 06:25
comments 61

Egyetlen egy ajánlat érkezett a csepeli birkózócsarnok felépítésére kiírt pályázatra. Ez az, amit a Németh Szilárd által alapított, és a saját címére bejegyzett Magyar Birkózó Akadémia Alapítvány írt ki. Pénz van rá, kétmilliárdos közpénz jutott a sportcsarnok felépítésére. 

Az egyetlen egy ajánlatot a Jánosik és Társai Kft. adta be, ezzel meg is nyerte a tendert - derül ki az Európai Közbeszerzési Értesítőből. A cégről az mfor írta meg, hogy a főtevékenysége általános épülettakarítás. Velük szerződött a MÁV épületek takarítására, 2016-ban 9,6 milliárdos volt a cég árbevétele. 

Hogy annyira nem járatosak az építőiparban, azt bizonyítja a hosszú lista is, milyen feladatokra vonnának be alvállalkozókat: „Tervezési feladatok, tervezői művezetés, esetleges engedélyeztetés, engedélyek beszerzése, kisebb belvíz- és csapadék-csatornaépítési feladatok, geodéziai kitűzés, bemérés, csatornamosatás, kamerázás, szállítási feladatok, daruzás, közműkiváltás, gépek, eszközök bérlése, minőségvizsgálatok, nyomvonal kitűzés, telephelybérlés, telephelyőrzés, veszélyes- és nem veszélyes hulladékok szállítása, kezelése, elhelyezése, esetleges lőszer-mentesítés, szükséges szakfelügyelet, esetleges régészeti feltárások, leletmentés, mobil illemhelyek bérlése, pénzügyi szolgáltatások igénybe vétele, biztosítások kötése, munka-, vagyon-, tűz-, baleset- és környezetvédelmi feladatok, útépítési munkák, szerkezetépítési munkák, épületgépész és elektromos szerelési munkák, építőmesteri, szakipari munkák”.

Az előzetes 2,4 milliárd forintosra belőtt, háromszintes csarnok csak a beruházás első üteme. Lesz még egy 130 fős kollégium is, illetve az edzésekhez és a tanulmányokhoz szükséges kiegészítő fejlesztések. A teljes beruházás 4-4,5 milliárdba kerülhet. 

Németh Szilárd korábban még egy sajtótájékoztatót is összehívott Csepelre, az akadémia leendő helyére, hogy megmagyarázza, miért van a saját címén az alapítvány, és miért nem fog belőle egy forintot sem kivenni. Akkor lényegében azzal védekezett, hogy

„kivilágított úton nem lehet lopni”,

és hogy az alapítvány nem is az övé, csak ő hozta létre.

Az alapkövet már le is tették.

photo_camera Fotó: Németh Szilárd/Facebook

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.