A Facebook alelnöke 2016-ban azon idegeskedett, hogy meg fognak ölni valakit

TECH
2018 március 30., 07:28
comments 18

A Facebook számára egy igen kellemetlen belső feljegyzést tett közzé a cég egyik volt munkatársa. A 2016 júniusában írott levelében Andrew Bosworth, a Facebook alelnöke arra figyelmezteti kollégáit, hogy a cég elsősorban abból él, hogy embereket köt össze egymással, ám ez nagyon veszélyes is lehet.

Bosworth arról ír, hogy a kapcsolati hálók alapján emberek zaklatásoknak lehetnek kitéve, és egyeseknek akár az életébe kerülhet ez, továbbá terrortámadások megszervezésére is alkalmas lehet az oldal.

Bosworth szerint kontextus nélkül az akkori levele félreérthető, azt egy vita közben írta, és így szó szerint akkor sem értett magával egyet magával, most meg pláne nem ért vele egyet, hiszen éppen az ilyen viták nyomán sikerül a rossz döntéseket elkerülni.

(Buzzfeed)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.