Beperelte a budapesti repülőteret az olasz csomagfóliázó

Az Index cikke szerint április 1-től egy új cég fóliázza majd az erre befizető utasok bőröndjeit a Liszt Ferenc repülőtéren. Az elmúlt öt évben egy erre szakosodott, a világ sok országában ezzel foglalkozó olasz cég (Truestar) csinálta a munkát, de a szerződésük áprilistól lejár.

A repteret üzemeltető Budapest Airport pályázatot írt ki a munkára, amit nem a Truestar nyert meg. A cég egyik igazgatósági tagja, Maurizio Orsi azt állítja, hogy a pályázatuk benyújtása után megkereste őt Mirko Fechner, a Budapest Airport üzletfejlesztési vezetője, hogy rábeszélje, hogy módosítson az ajánlatán, mintha kevesebb bevétellel terveznének, mert az ígéretük olyan irreálisnak tűnik, hogy ki fogják őket zárni, ha nem csökkentenek. Hiába mondta az olasz, hogy jól megy a bolt, hiszen sokan tudják, hogy a reptéren lopnak, ezért az emberek csomagoltatnak nagy számban, úgyhogy ők komolyan gondolták az ajánlatukat.

Végül mégiscsak csökkentették az árat. Úgyhogy vesztettek, mert az elbíráláskor az számított, hogy ki ajánl többet, amit nyilván a tervezett bevételek alapján lehet megígérni. 

A Truestar bírósághoz fordult, hogy érvénytelenítsék a pályázatot. A Budapest Airport azt mondta az Indexnek, hogy minden törvényes volt, de Fechner telefonos kéréseivel kapcsolatos kérdésekre nem válaszoltak semmit se. (Index)