A csomaglopások miatt minden gép pakolását két rendőr felügyeli Ferihegyen

bűnügy
2018 február 10., 19:24
comments 167

Fokozott rendőri jelenléttel igyekszik elejét venni a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság a poggyászlopásoknak, mondta Bráda Balázs alezredes az Indexnek a repülőtéren. Ezért 

minden induló, vagy érkező géphez két-két nyomozót küldenek, akik felügyelik a ki- és bepakolást.

Bráda elmondta, hogy az a vecsési és monori férfi, akiktől előkerültek Babos Tímea ékszerei, jelenleg szabadlábon védekezhetnek. Hozzátette: nem az ismert sértett miatt kezdtek nyomozni, korábban is minden bejelentést kivizsgáltak, és korábban is volt, hogy elfogták a tolvajokat. Arra a kérdésre, hogy az elmúlt években hány eljárás indult reptéren dolgozókkal szemben, nem tudott válaszolni.  

A Budapest Airport szerint a check-in pultoktól a gépekig bekamerázott úton haladnak a csomagok, a gyenge pont a gép belseje. Légitársasága válogatja, hogy a repülők csomagterében vannak-e kamerák, és ha igen, működnek-e.

Az Index helyszíni riportja szerint a lopásokhoz elég két ember: egy, aki a gép hasában "dolgozik", és egy másik, aki a szalagot kezeli, és kellőképpen lassítja, ha "érzékeli", hogy odafent lassabban halad a pakolás. 

Kiderült: míg a repülőtéren dolgozókat befelé az utasokhoz hasonlóan átvizsgálják, addig

kifelé csak szúrópróbaszerűen ellenőriznek. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.