Az orosz külügy berendelte 23 ország nagykövetét a kiutasítások miatt, de a magyar nagykövetet nem

Oroszország csütörtökön közölte, hogy kiutasítanak 60 amerikai diplomatát, válaszlépésül arra, hogy Washington és az európai szövetségesei a Szkripal-ügy miatt nagy számban utasítottak ki orosz diplomatákat. Pénteken pedig sorra kerültek az európai országok is, illetve Kanada és Ausztrália.

Az orosz külügy péntek délután közölte, hogy behívatták 23 ország nagykövetét. A következő országokét: Ausztrália, Albánia, Németország, Dánia, Írország, Spanyolország, Olaszország, Kanada, Lettország, Litvánia, Makedónia, Moldova, Hollandia, Norvégia, Lengyelország, Románia, Ukrajna, Finnország, Franciaország, Horvátország, Csehország, Svédország és Észtország.

A nagykövetekkel aztán közölték, hogy a diplomatáik egy részét nem kívánatos személynek nyilvánítják, válaszul arra, hogy orosz diplomatákat utasítottak ki a Szkirpal-ügy miatt, amelyben Oroszország tagadja az érintettségét.

Néhány ország azonban, akik szintén utasítottak ki orosz diplomatákat, kimaradt az akcióból. A belga, a grúz, a montenegrói és a magyar nagykövetet nem hívták be, pedig Magyarország szintén közölte, hogy kiutasít egy orosz diplomatát. Az orosz külügy szerint azért nem, mert ezek az országok csak az utolsó pillanatban rendelték el a kiutasításokat. Az oroszok viszont azt írták, fenntartják maguknak a jogot, hogy ezekkel az államokkal szemben is intézkedjenek.

A 444.hu videósorozatát a magyarországi orosz befolyásról itt nézheti meg.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.