Meglepetés: az ügyészség szerint semmi gyanús nincs Kósa 1300 milliárdos megbízása körül

2018 április 3., kedd 12:16
298

Gif: Echo Tv / Youtube

Hivatali és közokirat-hamisítás gyanújával is feljelentést tett a vádhatóságnál Tényi István hivatásos feljelentő, miután kiderült, hogy Kósa közjegyző előtt vállalta, államkötvényeket vásárol egy csengeri háztartásbeli 1300 milliárd forint értékű örökségéből, és elhelyezi azt a megbízó számláján. 

A csengeri asszony egy jó 800 milliós ajándékszerződést is készített, aminek a kedvezményezettje a miniszter édesanyja lett volna. 

Tényi a Központi Nyomozó Ügyészségnek írta, hogy a szerződés felveti a hivatali vesztegetés illetve annak elfogadásának gyanúját, de az ügyészség nem osztja ezt a véleményt, és elutasító határozatot hoztak. Szerintük a megjelent cikkek nem közölnek bűncselekményekre utaló információkat, a közirat önmagában pedig nem igazolja a vesztegetés megtörténtét. 

De az ügyészség szerint az sem vet fel gyanút, hogy Kósa édesanyja 800 millió forinttal gazdagodhatott volna a szerződés szerint. Az érvelés szerint azért sem lesz eljárás, mert Tényi csak bűncselekmény gyanújáról ír, tényállítást nem tartalmaz. 

Egyetlen pontban hajlandó nyomozni az ügyészség: hogy megvizsgálja a Magyar Nemzet cikkében bemutatott szerződést, amivel kapcsolatban viszont felmerülhet a közokirat-hamisítás gyanúja. (Magyar Nemzet)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt