Meglepetés: az ügyészség szerint semmi gyanús nincs Kósa 1300 milliárdos megbízása körül

ÉLET
2018 április 03., 12:16
comments 294

photo_camera Gif: Echo Tv / Youtube

Hivatali és közokirat-hamisítás gyanújával is feljelentést tett a vádhatóságnál Tényi István hivatásos feljelentő, miután kiderült, hogy Kósa közjegyző előtt vállalta, államkötvényeket vásárol egy csengeri háztartásbeli 1300 milliárd forint értékű örökségéből, és elhelyezi azt a megbízó számláján. 

A csengeri asszony egy jó 800 milliós ajándékszerződést is készített, aminek a kedvezményezettje a miniszter édesanyja lett volna. 

Tényi a Központi Nyomozó Ügyészségnek írta, hogy a szerződés felveti a hivatali vesztegetés illetve annak elfogadásának gyanúját, de az ügyészség nem osztja ezt a véleményt, és elutasító határozatot hoztak. Szerintük a megjelent cikkek nem közölnek bűncselekményekre utaló információkat, a közirat önmagában pedig nem igazolja a vesztegetés megtörténtét. 

De az ügyészség szerint az sem vet fel gyanút, hogy Kósa édesanyja 800 millió forinttal gazdagodhatott volna a szerződés szerint. Az érvelés szerint azért sem lesz eljárás, mert Tényi csak bűncselekmény gyanújáról ír, tényállítást nem tartalmaz. 

Egyetlen pontban hajlandó nyomozni az ügyészség: hogy megvizsgálja a Magyar Nemzet cikkében bemutatott szerződést, amivel kapcsolatban viszont felmerülhet a közokirat-hamisítás gyanúja. (Magyar Nemzet)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.