Meglepetés: az ügyészség szerint semmi gyanús nincs Kósa 1300 milliárdos megbízása körül

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Gif: Echo Tv / Youtube

Hivatali és közokirat-hamisítás gyanújával is feljelentést tett a vádhatóságnál Tényi István hivatásos feljelentő, miután kiderült, hogy Kósa közjegyző előtt vállalta, államkötvényeket vásárol egy csengeri háztartásbeli 1300 milliárd forint értékű örökségéből, és elhelyezi azt a megbízó számláján. 

A csengeri asszony egy jó 800 milliós ajándékszerződést is készített, aminek a kedvezményezettje a miniszter édesanyja lett volna. 

Tényi a Központi Nyomozó Ügyészségnek írta, hogy a szerződés felveti a hivatali vesztegetés illetve annak elfogadásának gyanúját, de az ügyészség nem osztja ezt a véleményt, és elutasító határozatot hoztak. Szerintük a megjelent cikkek nem közölnek bűncselekményekre utaló információkat, a közirat önmagában pedig nem igazolja a vesztegetés megtörténtét. 

De az ügyészség szerint az sem vet fel gyanút, hogy Kósa édesanyja 800 millió forinttal gazdagodhatott volna a szerződés szerint. Az érvelés szerint azért sem lesz eljárás, mert Tényi csak bűncselekmény gyanújáról ír, tényállítást nem tartalmaz. 

Egyetlen pontban hajlandó nyomozni az ügyészség: hogy megvizsgálja a Magyar Nemzet cikkében bemutatott szerződést, amivel kapcsolatban viszont felmerülhet a közokirat-hamisítás gyanúja. (Magyar Nemzet)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.