Meglepetés: az ügyészség szerint semmi gyanús nincs Kósa 1300 milliárdos megbízása körül

Gif: Echo Tv / Youtube

Hivatali és közokirat-hamisítás gyanújával is feljelentést tett a vádhatóságnál Tényi István hivatásos feljelentő, miután kiderült, hogy Kósa közjegyző előtt vállalta, államkötvényeket vásárol egy csengeri háztartásbeli 1300 milliárd forint értékű örökségéből, és elhelyezi azt a megbízó számláján. 

A csengeri asszony egy jó 800 milliós ajándékszerződést is készített, aminek a kedvezményezettje a miniszter édesanyja lett volna. 

Tényi a Központi Nyomozó Ügyészségnek írta, hogy a szerződés felveti a hivatali vesztegetés illetve annak elfogadásának gyanúját, de az ügyészség nem osztja ezt a véleményt, és elutasító határozatot hoztak. Szerintük a megjelent cikkek nem közölnek bűncselekményekre utaló információkat, a közirat önmagában pedig nem igazolja a vesztegetés megtörténtét. 

De az ügyészség szerint az sem vet fel gyanút, hogy Kósa édesanyja 800 millió forinttal gazdagodhatott volna a szerződés szerint. Az érvelés szerint azért sem lesz eljárás, mert Tényi csak bűncselekmény gyanújáról ír, tényállítást nem tartalmaz. 

Egyetlen pontban hajlandó nyomozni az ügyészség: hogy megvizsgálja a Magyar Nemzet cikkében bemutatott szerződést, amivel kapcsolatban viszont felmerülhet a közokirat-hamisítás gyanúja. (Magyar Nemzet)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.