Orbán most az 1 milliót kereső szegényügyi tanácsadójával látogatott közmunkásokat

A miniszterelnök -  akiről előre nem tudhatjuk meg merre jár, mert „újságírókkal nem, csak emberekkel” találkozik a kampány során -  ezúttal Baranyának vette az irányt, hogy Vajsz településen találkozhasson a közmunkaprogram néhány résztvevőjével. Orbán megkóstolta a közmunkások hámozta répát is, és elmondta, nagyra tartja a közmunkásokat és eltökéltségüket, amiért munkából tartják el magukat és családjaikat, és persze a program folytatódni fog. A videó nem túl izgalmas, két érdekessége mégis akad. 

Egyrészt feltűnik Orbán mellett Hegedűs Zsuzsa szegénywégügyi tanácsadója, aki az elmúlt hónapokban és években leginkább balhéi és elszámolási gondjai miatt került reflektorfénybe. A 920 ezres fizetéssel megtámogatott Hegedűs Zsuzsa 2016-ban 2,5 milliónyi reprezentatív költséggel nem számolt el, a kormány titkolózik is miatta, alapítványánál több tízmilliós hiány látszik. 

Középen Ómolnár Miklós, jobbra Hegedűs Zsuzsa és mellette Orbán ViktorFotó: Orbán Viktor/Facebook

A másik érdekesség, hogy az egyik beállítás hátterében feltűnik a Ripost kormánybarát bulvárlap főszerkesztője, a Story Magazin volt első embere, Ómolnár Miklós, akinek kormánymédiában betöltött szerepéről írtunk már mi is. Nem volna meglepő holnap egy terjedelmes Ripost-riport a miniszterelnök vajszi kalandjairól.