Ungár Péter: „Karácsony Gergely mai bejelentése nem ajánlat, hanem visszautasítás”

5 nap múlva tartják a 2018-as országgyűlési választásokat, az ellenzéki erőknek addig kellene megállapodniuk valahogy arról, hogy melyik kerületben ki induljon el a Fidesz ellen ahhoz, hogy maximalizálni tudják az ellenzéki szavazatokat.

Kedd délután Karácsony Gergely még cáfolta az Index hírét, ami szerint az MSZP elnökségi ülése után állítólag megállapodás született az LMP és a szocialista párt elnöksége között négy körzetről. Este viszont az MSZP és a Párbeszéd közös kampányeseményen már arról beszélt, hogy valóban van 4 körzet (Belváros, Csepel, Gödöllőn, Szekszárd), ahol tárgyalásokat kezdenek az Együtt-tel és az LMP-vel az MSZP-P jelöltek visszalépéséről.

Ungár Péter (LMP)Fotó: Botos Tamás/444

Csakhogy erről meg Ungár Péter, az LMP elnökségi tagja posztolt elutasítóan a Facebook-oldalán:

„Az MSZP 3:27-es ajánlatot tett az LMP-nek.

1. Karácsony Gergely mai bejelentése nem ajánlat, hanem visszautasítás. Karácsony Gergely pontosan tudta, hogy egy ilyen ajánlatba az LMP soha nem fog belemenni. Mert soha nem a megállapodás volt a céljuk, hanem az, hogy elmondhassák, hogy miattunk nem lehet. Pedig ez nem igaz.
2. Az MSZP csak a DK részére lépett vissza, más javára nem.
3. Az MSZP azért hajlandó csak négy helyen visszalépni, mert különben elvesztik a kampánytámogatásuk felét. Nem a győzelmi esélyeket, hanem a pénzt akarják maximalizálni.
4. Az MSZP és Karácsony Gergely ma újra bebizonyította, hogy nem a kormányt akarja leváltani, hanem minél több politikusuknak akar még négy évet a parlamentben. Mert ez a párt a túlélésre játszik, másra nem.
5. Az LMP tisztességes megállapodást szeretett volna, ez sokminden, de nem tisztességes.”

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.