A Facebook valamiért letiltotta a Mediánt

INTERNET
2018 április 05., 10:31
comments 87

Hann Endre a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy:

„Teljesen érthetetlen: a Facebook két vagy három nappal ezelőtt – miután kitettük a belvárosi kutatási jelentést – letiltotta a Medián oldalát, onnan nem lehet semmit megosztani. Az indoklás homályos, a panaszra nem válaszolnak. Mintha kimondottan a választás előtt akarnák ellehetetleníteni a működésünket. Tiltakozom! Kérlek benneteket, osszátok meg ezt a kiáltást.”

Mint az a mellékelt képen is látható, a Medián oldala a választás utáni napon, este posztolhat legközelebb:

photo_camera Fotó: Hann Endre/Facebook

A helyzet azóta normalizálódott, az oldal újra tud posztolni, Hann Endre a kommentekben azt írja, nem érti, mi történt.

Egy hónapja egyébként épp a magyar kormány jelentette ki, hogy a Facebook beleavatkozott a választási kampányba azzal, hogy a sok jelentés után automatikusan levettét a videót, amiben Lázár János Bécsben nyöszörög a színesbőrű emberek láttán.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.