A Facebook valamiért letiltotta a Mediánt

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Hann Endre a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy:

„Teljesen érthetetlen: a Facebook két vagy három nappal ezelőtt – miután kitettük a belvárosi kutatási jelentést – letiltotta a Medián oldalát, onnan nem lehet semmit megosztani. Az indoklás homályos, a panaszra nem válaszolnak. Mintha kimondottan a választás előtt akarnák ellehetetleníteni a működésünket. Tiltakozom! Kérlek benneteket, osszátok meg ezt a kiáltást.”

Mint az a mellékelt képen is látható, a Medián oldala a választás utáni napon, este posztolhat legközelebb:

Fotó: Hann Endre/Facebook

A helyzet azóta normalizálódott, az oldal újra tud posztolni, Hann Endre a kommentekben azt írja, nem érti, mi történt.

Egy hónapja egyébként épp a magyar kormány jelentette ki, hogy a Facebook beleavatkozott a választási kampányba azzal, hogy a sok jelentés után automatikusan levettét a videót, amiben Lázár János Bécsben nyöszörög a színesbőrű emberek láttán.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.