Az államtitkár pasija is nyert a minisztérium közbeszerzésén

Helyreigazítás: 2018. április 7. napján a 444.hu weboldalunkon közölt, „Az államtitkár pasija is nyert a minisztérium közbeszerzésén” című cikkünkben azt a valós tényt, hogy a Csendes Consulting Zrt. az Emberi Erőforrások Minisztériuma által szakértői tanácsadás- és szolgáltatás nyújtására kiírt közbeszerzési eljárást a nyertes konzorcium tagjaként megnyerte, abban a hamis színben tüntettük fel, hogy ez annak köszönhető, hogy a Csendes Consulting Zrt. tulajdonosa, Dr. Csendes Richárd és az Emberi Erőforrások Minisztériuma helyettes államtitkára, Dr. Illés Boglárka között személyes kapcsolat áll fenn. 

Helyreigazítás: A 2018. április 7. napján a 444.hu internetes portálunkon közölt, „Az államtitkár pasija is nyert a minisztérium közbeszerzésén” című cikkünkben azt a valós tényt, hogy a Csendes Consulting Zrt. az Emberi Erőforrások Minisztériuma által szakértői tanácsadás és szolgáltatás nyújtására kiírt közbeszerzési eljárást a nyertes konzorcium tagjaként megnyerte, abban a hamis színben tüntettük fel, hogy ez annak köszönhető, hogy a Csendes Consulting Zrt. tulajdonosa, Dr. Csendes Richárd és az Emberi Erőforrások Minisztériuma helyettes államtitkára, Dr. Illés Boglárka között személyes kapcsolat áll fenn. A valóság ezzel szemben az, hogy a Csendes Consulting Zrt. tulajdonosa, Dr. Csendes Richárd és az Emberi Erőforrások Minisztériuma helyettes államtitkára, Dr. Illés Boglárka között a tárgybeli uniós közbeszerzés időtartamát megelőzően és az alatt személyes jellegű kapcsolat nem állt fenn. 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma 2017 augusztusban zárt le egy 480 milliós közbeszerzést „szakértői tanácsadásról és szolgáltatásnyújtásról”. A győztes egy három cégből álló konzorcium lett. 

Közülük kettő már régi jó ismerős: az Ész-ker Tiborcz Istvánhoz, a Provital pedig Mészáros Lőrinc cégbirodalmának vezetőihez kötődik. A harmadik nyertes azonban egy viszonylag ismeretlen, kisebb cég volt, ezért az Index utánajárt, hogyan kerülhetett a munkaóránként nettó 16 ezer forintot fizető szakértés közelébe a Csendes Consulting.

Aztán kiderült, hogy az egyetlen tulajdonos, Csendes Richárd a tendert kiíró Emmi friss helyettes államtitkárának, Illés Boglárkának a barátja. Az Index szerint a kapcsolatuk 2016-tól kezdődhetett, és Illés álarcban bár és név nélkül, de kitette Instára, hogy idén a jogászbálra is párban mentek.

Fotó: Instagram via Index

Amikor az Index korábban megírta, hogy a Földművelésügyi Minisztérium helyettes államtitkárának férje a tárca alá tartozó nemzeti parktól nyert el megbízásokat, Szele-Király Andrea le is mondott. A Csendes Consulting pedig nemrég egy olyan állami közbeszerzés megírásában segédkezett, amelynek csakis egy autó felelt meg, és vissza is kellett vonni.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.