Az államtitkár pasija is nyert a minisztérium közbeszerzésén

POLITIKA
2018 április 07., 21:18
comments 104

Helyreigazítás: 2018. április 7. napján a 444.hu weboldalunkon közölt, „Az államtitkár pasija is nyert a minisztérium közbeszerzésén” című cikkünkben azt a valós tényt, hogy a Csendes Consulting Zrt. az Emberi Erőforrások Minisztériuma által szakértői tanácsadás- és szolgáltatás nyújtására kiírt közbeszerzési eljárást a nyertes konzorcium tagjaként megnyerte, abban a hamis színben tüntettük fel, hogy ez annak köszönhető, hogy a Csendes Consulting Zrt. tulajdonosa, Dr. Csendes Richárd és az Emberi Erőforrások Minisztériuma helyettes államtitkára, Dr. Illés Boglárka között személyes kapcsolat áll fenn. 

Helyreigazítás: A 2018. április 7. napján a 444.hu internetes portálunkon közölt, „Az államtitkár pasija is nyert a minisztérium közbeszerzésén” című cikkünkben azt a valós tényt, hogy a Csendes Consulting Zrt. az Emberi Erőforrások Minisztériuma által szakértői tanácsadás és szolgáltatás nyújtására kiírt közbeszerzési eljárást a nyertes konzorcium tagjaként megnyerte, abban a hamis színben tüntettük fel, hogy ez annak köszönhető, hogy a Csendes Consulting Zrt. tulajdonosa, Dr. Csendes Richárd és az Emberi Erőforrások Minisztériuma helyettes államtitkára, Dr. Illés Boglárka között személyes kapcsolat áll fenn. A valóság ezzel szemben az, hogy a Csendes Consulting Zrt. tulajdonosa, Dr. Csendes Richárd és az Emberi Erőforrások Minisztériuma helyettes államtitkára, Dr. Illés Boglárka között a tárgybeli uniós közbeszerzés időtartamát megelőzően és az alatt személyes jellegű kapcsolat nem állt fenn. 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma 2017 augusztusban zárt le egy 480 milliós közbeszerzést „szakértői tanácsadásról és szolgáltatásnyújtásról”. A győztes egy három cégből álló konzorcium lett. 

Közülük kettő már régi jó ismerős: az Ész-ker Tiborcz Istvánhoz, a Provital pedig Mészáros Lőrinc cégbirodalmának vezetőihez kötődik. A harmadik nyertes azonban egy viszonylag ismeretlen, kisebb cég volt, ezért az Index utánajárt, hogyan kerülhetett a munkaóránként nettó 16 ezer forintot fizető szakértés közelébe a Csendes Consulting.

Aztán kiderült, hogy az egyetlen tulajdonos, Csendes Richárd a tendert kiíró Emmi friss helyettes államtitkárának, Illés Boglárkának a barátja. Az Index szerint a kapcsolatuk 2016-tól kezdődhetett, és Illés álarcban bár és név nélkül, de kitette Instára, hogy idén a jogászbálra is párban mentek.

photo_camera Fotó: Instagram via Index

Amikor az Index korábban megírta, hogy a Földművelésügyi Minisztérium helyettes államtitkárának férje a tárca alá tartozó nemzeti parktól nyert el megbízásokat, Szele-Király Andrea le is mondott. A Csendes Consulting pedig nemrég egy olyan állami közbeszerzés megírásában segédkezett, amelynek csakis egy autó felelt meg, és vissza is kellett vonni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.