Az államtitkár pasija is nyert a minisztérium közbeszerzésén

Helyreigazítás: 2018. április 7. napján a 444.hu weboldalunkon közölt, „Az államtitkár pasija is nyert a minisztérium közbeszerzésén” című cikkünkben azt a valós tényt, hogy a Csendes Consulting Zrt. az Emberi Erőforrások Minisztériuma által szakértői tanácsadás- és szolgáltatás nyújtására kiírt közbeszerzési eljárást a nyertes konzorcium tagjaként megnyerte, abban a hamis színben tüntettük fel, hogy ez annak köszönhető, hogy a Csendes Consulting Zrt. tulajdonosa, Dr. Csendes Richárd és az Emberi Erőforrások Minisztériuma helyettes államtitkára, Dr. Illés Boglárka között személyes kapcsolat áll fenn. 

Helyreigazítás: A 2018. április 7. napján a 444.hu internetes portálunkon közölt, „Az államtitkár pasija is nyert a minisztérium közbeszerzésén” című cikkünkben azt a valós tényt, hogy a Csendes Consulting Zrt. az Emberi Erőforrások Minisztériuma által szakértői tanácsadás és szolgáltatás nyújtására kiírt közbeszerzési eljárást a nyertes konzorcium tagjaként megnyerte, abban a hamis színben tüntettük fel, hogy ez annak köszönhető, hogy a Csendes Consulting Zrt. tulajdonosa, Dr. Csendes Richárd és az Emberi Erőforrások Minisztériuma helyettes államtitkára, Dr. Illés Boglárka között személyes kapcsolat áll fenn. A valóság ezzel szemben az, hogy a Csendes Consulting Zrt. tulajdonosa, Dr. Csendes Richárd és az Emberi Erőforrások Minisztériuma helyettes államtitkára, Dr. Illés Boglárka között a tárgybeli uniós közbeszerzés időtartamát megelőzően és az alatt személyes jellegű kapcsolat nem állt fenn. 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma 2017 augusztusban zárt le egy 480 milliós közbeszerzést „szakértői tanácsadásról és szolgáltatásnyújtásról”. A győztes egy három cégből álló konzorcium lett. 

Közülük kettő már régi jó ismerős: az Ész-ker Tiborcz Istvánhoz, a Provital pedig Mészáros Lőrinc cégbirodalmának vezetőihez kötődik. A harmadik nyertes azonban egy viszonylag ismeretlen, kisebb cég volt, ezért az Index utánajárt, hogyan kerülhetett a munkaóránként nettó 16 ezer forintot fizető szakértés közelébe a Csendes Consulting.

Aztán kiderült, hogy az egyetlen tulajdonos, Csendes Richárd a tendert kiíró Emmi friss helyettes államtitkárának, Illés Boglárkának a barátja. Az Index szerint a kapcsolatuk 2016-tól kezdődhetett, és Illés álarcban bár és név nélkül, de kitette Instára, hogy idén a jogászbálra is párban mentek.

Fotó: Instagram via Index

Amikor az Index korábban megírta, hogy a Földművelésügyi Minisztérium helyettes államtitkárának férje a tárca alá tartozó nemzeti parktól nyert el megbízásokat, Szele-Király Andrea le is mondott. A Csendes Consulting pedig nemrég egy olyan állami közbeszerzés megírásában segédkezett, amelynek csakis egy autó felelt meg, és vissza is kellett vonni.