NVI: Lezárt borítékba kell tenni az átjelentkezők szavazatát

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

A legelterjedtebb szájhagyomány útján terjedő választási információ, hogy az átjelentkezők szavazata csak leragasztott borítékban számít érvényesnek, ahogy egy olvasónk is felhívta rá a figyelmet.

Két kollégánkat is úgy informálták a szavazáson, hogy muszáj leragasztani a borítékot. Egyiküknek a Bakáts téren szóban is a lelkére kötötték. Másik kollégánk a Bocskai úti 35. körzetben látta több helyen kiragasztva ezt az információt.

Megkérdeztük a Nemzeti Választási Iroda szóvivőjét, Listár Dánielt, aki tisztázta: az átjelentkezésnél és a külképviseleti szavazásnál (valamint a levélszavazásnál) a szavazatot borítékba kell tenni, és a borítékot le kell zárni. Ennek elmulasztása esetén a szavazat érvénytelen.

A Bocskai úton már délelőttre felgyűlt a tömegFotó: Mónus Márton/MTI/MTVA

A Bocskai úton egyébként még este 7-kor is több száz méteres sor kígyózott, a tömegnek vizet is osztottak. Tudósítónk 10 percet sétált a sor mellett, és nem ért az elejére. Élő bejelentkezésünk a helyszínről itt.

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.