Az M7-esen és az M3-ason is a főváros felé tartó készenléti rendőröket láttak

Készenléti rendőröket szállító furgonokat láttak olvasóink két autópályán is. Mindegyikük leírása szerint "konvojszerűen" haladtak a furgonok a főváros irányába az M3-as és az M7-es autópályán.

A főváros felé tartó rendőrségi furgon az M3-as autópályán. Olvasónk szerint legalább tíz ilyen húzott el mellettükFotó: Olvasónk

"Épp Debrecenről tartunk Budapest felé az M3-ason, és rendőrautók özönlenek a főváros felé, már legalább 10 furgon elhajtott mellettünk. Tök ijesztő amúgy" - írta egyikük. Az M3-ason tudósítóink is legalább nyolc, nyugat felé tartó rendőrségi furgont láttak.

Egy másik olvasónk az M7-es autópályán látott a főváros felé tartó, konvojban haladó rendőrségi furgonokat. Az ügyben kerestem a rendőrséget, egyelőre még csak a szíves türelmünket kérik a válasz megküldéséig.

UPDATE: Egy kaposvári olvasónk jelzése szerint azért Somogy megyében se kell aggódniuk a közrend miatt aggódóknak, "van még ott, ahonnan azok mentek". Elmondása szerint Kaposváron jelenleg is elég nagy a mozgolódás a Készenléti Rendőrség és a városi kapitányság épületei körül. "Igaz, a kora délután ott látott rendőrségi furgonok egy része – amikről magam is fotót készítettem meglepettségemben – azóta eltűnt, még így is mintha a szokásosnál többen lennének szolgálatban" - írta, és csatolta a felvételt a kora délután a rendőrség előtt várakozó furgonokról.

Rendőrségi furgonok a kaposvári kapitányság előtt.Fotó: Olvasónk

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.