Két napja kapta meg a szavazólapját a Kanadában élő választó, amit tegnap éjfélig kellett volna visszaküldenie Magyarországra

POLITIKA
2018 április 08., 07:46
comments 141

Újabb olvasónk számolt be arról, hogy külföldön élő magyar állampolgárként szeretett volna szavazni, de erre nincs lehetősége, mivel a Nemzeti Választási Iroda késve adta fel számára a levelet. 

Olvasónk Kanadában él, és mint írja, direkt minden papírmunkát elvégzett ahhoz, hogy szavazhasson: tavaly októberben beadott minden szükséges dokumentumot, és haza is küldte ezeket. 

Mint írja, erre válaszul meg is kapta a szavazólapot, de azt csak március 28-án adták fel, és április 6-án kapta kézhez. Mivel a levélben benne van, hogy a szavazatának vissza kell érnie április 7-éig éjfélig, ezt akkor sem tudta volna véghezvinni, ha kifizeti a leggyorsabb postázási módot, amit amúgy szívesen megtett volna. 

Fotókat is küldött arról, hogy mit mikor kapott kézhez. Nem ő az egyetlen, aki hasonlóan járt, az utóbbi napokban több olvasónk is hasonló esetről számolt be. 

Április elején derült ki, hogy az NVI késve adta fel a borítékokat, akkor Pálffy Ilona azt javasolta, hogy a levélszavazók most már ne is adják postára a borítékokat, mert azok nem érkeznének meg időben, helyette vigyék inkább el a külképviseletre, és majd onnan hazaszállítják őket a külképviseleti szavazatokkal együtt. Ez azonban nem minden országban egyformán könnyen kivitelezhető feladat, Kanadában például több ezer kilométeres utazást is jelenthet. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.