Két napja kapta meg a szavazólapját a Kanadában élő választó, amit tegnap éjfélig kellett volna visszaküldenie Magyarországra

Újabb olvasónk számolt be arról, hogy külföldön élő magyar állampolgárként szeretett volna szavazni, de erre nincs lehetősége, mivel a Nemzeti Választási Iroda késve adta fel számára a levelet. 

Olvasónk Kanadában él, és mint írja, direkt minden papírmunkát elvégzett ahhoz, hogy szavazhasson: tavaly októberben beadott minden szükséges dokumentumot, és haza is küldte ezeket. 

Mint írja, erre válaszul meg is kapta a szavazólapot, de azt csak március 28-án adták fel, és április 6-án kapta kézhez. Mivel a levélben benne van, hogy a szavazatának vissza kell érnie április 7-éig éjfélig, ezt akkor sem tudta volna véghezvinni, ha kifizeti a leggyorsabb postázási módot, amit amúgy szívesen megtett volna. 

Fotókat is küldött arról, hogy mit mikor kapott kézhez. Nem ő az egyetlen, aki hasonlóan járt, az utóbbi napokban több olvasónk is hasonló esetről számolt be. 

Április elején derült ki, hogy az NVI késve adta fel a borítékokat, akkor Pálffy Ilona azt javasolta, hogy a levélszavazók most már ne is adják postára a borítékokat, mert azok nem érkeznének meg időben, helyette vigyék inkább el a külképviseletre, és majd onnan hazaszállítják őket a külképviseleti szavazatokkal együtt. Ez azonban nem minden országban egyformán könnyen kivitelezhető feladat, Kanadában például több ezer kilométeres utazást is jelenthet. 

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.