Rekordszámú szavazó ment el 9 óráig

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A reggel 7 óraihoz hasonlóan magas a 9 órai részvételi adat: a választók 13,17 százaléka adta le a szavazatát.

Grafika: Tbg

Az 1998-as parlamenti választás első fordulójában 9,80 százalék, a 2002-es választáson 8,81 százalék szavazott 9 óráig. A 2006-os parlamenti választás első fordulójában a választásra jogosultak 11,39 százaléka, nyolc évvel ezelőtt 10,23 százalék, négy évvel ezelőtt pedig 9,50 százalék voksolt 9 óráig. Lehetséges, hogy 1994-ben többen mentek el 9 óráig, de ott csak 11 órai részvételi adat volt, 9 órai nem.

A részvételi arány 9 órakor is Békés megyében volt a legmagasabb, 15,34 százalék, ami 43 240 szavazót jelent. A legalacsonyabb részvételi arány Borsod-Abaúj-Zemplén megyében volt, 11,74 százalék, ebben a megyében 61 450-en szavaztak. Budapesten a szavazók 11,1 százaléka, 151 197 választópolgár adta le a szavazatát 9 óráig.

Közben egyébként akadozik a valasztas.hu, ahol többek között azt lehet megnézni, hogy kire és hol lehet szavazni. Jelenleg úgy néz ki, hogy a legfontosabb adatok ezen az egyszerűsített oldalon találhatók meg.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.