A Jobbik is teljes körű újraszámlálást követel

választás
2018 április 10., 16:04
comments 379

Borsod-Abaúj-Zemplén megye 1-es választókerületében, Miskolcon még nincs végeredmény: itt a jobbikos Jakab Péter előtt a mostani képviselő, a fideszes Csöbör Katalin vezet, 775 szavazattal. Az utolsó urnából 3199 szavazatot számolnak majd meg.

De minthogy egyre több a kérdés, sok választókerületben furcsa dolgok történtek, a DK és a Jobbik is választási csalást sejt, az LMP pedig teljes körű újraszámlálást szeretne, a Jobbik helyi jelöltje, Jakab Péter sajtótájékoztatón bejelentette, ők is újraszámlálást fognak kezdeményezni a törvényi határidőn belül.

link Forrás

Azt mondta, számítottak arra, hogy élelmiszerosztás és szavazószállítás is lesz, illetve Ukrajnából is hoznak szavazókat, de úgy tűnik, még a Nemzeti Választási Irodától is kapott segítséget a Fidesz: a szerver megbénult, és amikor az első részeredmények megjöttek, már 70-80 százalékos feldolgozottságnál jártunk, ráadásul az utolsó fél órában 170-180 ezer szavazat eltűnt a rendszerből. Felidézte azt is, hogy volt olyan kör, ahol a Jobbik 0 szavazatot kapott, míg egy ismeretlen párt 122-t.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.