Az Együtt visszalépő képviselője is a saját pártjára szavazott, mégsem volt egyetlen szavazata sem az Együttnek

választás
2018 április 10., 22:08
comments 560

Mint írtuk, sok helyen egyszerűen eltűntek az ellenzéki pártok listás szavazatai az urnákból, ráadásul több mint 700 olyan szavazókör van, ahol feltűnően sok az érvénytelen szavazatok száma. Talán a Nógrád megyei Dejtár a legjobb példa arra, hogyan tűntek el az ellenzéki pártokra adott szavazatok.

Írt nekünk Lövei Csaba is, aki az Együtt egyéni képviselő-jelöltjeként az utolsó pillanatban lépett vissza az esélyesebb ellenzéki javára. Mint írta, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 1-es választókerületében indult, és ő maga is itt, Nyíregyháza 94-es szavazókörében szavazott.

Azt írta, biztosan érvényes listás szavazatot adott le, mégis 0 listás szavazatot kapott az Együtt.

Lövei szerint 80 százalékos részvételnél egy nagyváros kertvárosi részén hétszáz szavazatból az övén kívül is kellett volna legalább egy-két szavazatnak lennie. (Még a Családok Pártja is kapott 1-et.) Az mindenesetre szerinte érdekes, hogy egyéniben 9 érvénytelen szavazat volt, listánál pedig 23.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt