Mészáros Lőrinc az első negyedévben 140 milliárd forintnyi közbeszerzést nyert, ezek 99 százalékát az EU fizeti

idióta rekordok
2018 április 12., 12:53

Az Átlátszó kigyűjtötte a Közbeszerzési Értesítőből, hogy a leginkább kormányközelinek mondott 10 vállalkozó/cég mekkora értékű állami megbízást kapott 2018 első negyedévében.

Ahogy tavaly az első negyedévben Szíjj László nyerte el a legnagyobb értékű közbeszerzéseket, úgy most is: 145,6 milliárd forintnyi közbeszerzést vittek az érdekeltségei.

Rögtön utána jön az üzlettársa, Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester 139,9 milliárd forinttal.

Mészáros Lőrinc felpattan egy jachtra
photo_camera Segítség, segítség, valaki fuldoklik a pénzben! Há' vigyék má' onnan!

Érdekesség, hogy 2017 első 3 hónapjában ennél az Átlátszó által vizsgált 10 kormányközeli vállalkozónál/cégnél összesen 422 milliárd forint landolt, aminek a 76 százaléka, 322 millió forint EU-s pénz.

Az EU-s forrásokból finanszírozott projektek aránya az építőipari közbeszerzéseknél a legmagasabb: Varga Károly cégeinél 96 százalék, a WHB-nál 87,5 százalék, a ZÁÉV-nél 85 százalék, Szíjj Lászlónál pedig 52,7 százalék.

A Mészáros Lőrinc által elnyert közbeszerzések 99 százalékát az EU fizeti.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.