Mészáros Lőrinc az első negyedévben 140 milliárd forintnyi közbeszerzést nyert, ezek 99 százalékát az EU fizeti

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az Átlátszó kigyűjtötte a Közbeszerzési Értesítőből, hogy a leginkább kormányközelinek mondott 10 vállalkozó/cég mekkora értékű állami megbízást kapott 2018 első negyedévében.

Ahogy tavaly az első negyedévben Szíjj László nyerte el a legnagyobb értékű közbeszerzéseket, úgy most is: 145,6 milliárd forintnyi közbeszerzést vittek az érdekeltségei.

Rögtön utána jön az üzlettársa, Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester 139,9 milliárd forinttal.

Segítség, segítség, valaki fuldoklik a pénzben! Há' vigyék má' onnan!

Érdekesség, hogy 2017 első 3 hónapjában ennél az Átlátszó által vizsgált 10 kormányközeli vállalkozónál/cégnél összesen 422 milliárd forint landolt, aminek a 76 százaléka, 322 millió forint EU-s pénz.

Az EU-s forrásokból finanszírozott projektek aránya az építőipari közbeszerzéseknél a legmagasabb: Varga Károly cégeinél 96 százalék, a WHB-nál 87,5 százalék, a ZÁÉV-nél 85 százalék, Szíjj Lászlónál pedig 52,7 százalék.

A Mészáros Lőrinc által elnyert közbeszerzések 99 százalékát az EU fizeti.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.