Mészáros Lőrinc az első negyedévben 140 milliárd forintnyi közbeszerzést nyert, ezek 99 százalékát az EU fizeti

Az Átlátszó kigyűjtötte a Közbeszerzési Értesítőből, hogy a leginkább kormányközelinek mondott 10 vállalkozó/cég mekkora értékű állami megbízást kapott 2018 első negyedévében.

Ahogy tavaly az első negyedévben Szíjj László nyerte el a legnagyobb értékű közbeszerzéseket, úgy most is: 145,6 milliárd forintnyi közbeszerzést vittek az érdekeltségei.

Rögtön utána jön az üzlettársa, Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester 139,9 milliárd forinttal.

Segítség, segítség, valaki fuldoklik a pénzben! Há' vigyék má' onnan!

Érdekesség, hogy 2017 első 3 hónapjában ennél az Átlátszó által vizsgált 10 kormányközeli vállalkozónál/cégnél összesen 422 milliárd forint landolt, aminek a 76 százaléka, 322 millió forint EU-s pénz.

Az EU-s forrásokból finanszírozott projektek aránya az építőipari közbeszerzéseknél a legmagasabb: Varga Károly cégeinél 96 százalék, a WHB-nál 87,5 százalék, a ZÁÉV-nél 85 százalék, Szíjj Lászlónál pedig 52,7 százalék.

A Mészáros Lőrinc által elnyert közbeszerzések 99 százalékát az EU fizeti.

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.