Simicska Lajos újra megnyerte az oszlopháborút a főváros ellen

POLITIKA
2018 április 12., 15:04
comments 56

A Fővárosi Törvényszék csütörtökön ítéletet hozott a Mahir Cityposter Kft. által Budapest Főváros Önkormányzat ellen indított perben - közölte a Fővárosi Törvényszék. Ez az a per, amely Simicska Lajos plakátcégének oszlopairól szól.

Az oszlopokat a budapesti önkormányzat Simicska és Orbán Viktor összeveszése után el akarta távolíttatni a közterekről, ezért felmondták a szerződésüket Simicska cégével. Miután a Mahir nem nem távolította el az oszlopokat önként, az önkormányzati tulajdonú Budapest Közút Zrt. emberei önhatalmúlag kezdték azokat kivágni a helyükről. A Simicska-cég végül biztonsági embereket is bevetett az oszlopháborúban.

A Főrvárási Törvényszék most azt mondta ki (nem először), hogy az önkormányzat 2015 októberében kelt felmondó nyilatkozata a felek közötti szerződést nem szüntette meg, azaz a Mahir oszlopainak maradnia kell ott, ahol vannak.

Simicskáék még 2006-ban kötöttek szerződést az oszlopok telepítésére, üzemeltetésére és reklámcélú hasznosítására. Ezt mondta volna fel az önkormányzat, mint utólag kiderült, jogtalanul.

A szerződés felmondását a Mahir támadta meg a bíróságon, született már első- és másodfokú ítélet, de végül a Kúria megismételtette az egészet, ebben a megismételt eljárásban született most újra elsőfokú ítélet. A bíróság azt állapította meg, hogy a fővárosi önkormányzat által közölt, illetve a perben figyelembe vehető felmondási okok megalapozatlanok. Így Simicsikáék szerződése nem szűnt meg, azaz az oszlopokat nem lehet eltávolítani. A szerződésük pedig 25 évre szól, azaz hátra van még belőle 13 év.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.