Az Egyesült Államok elítéli a civilek megfélemlítését

POLITIKA
2018 április 13., 14:33
comments 202

A civil társadalom tagjai olyan állampolgárok, akik a hazájukat jobb hellyé akarják tenni. Az Egyesült Államok elítéli a Figyelő próbálkozását, hogy megfélemlítse ezeket az állampolgárokat 

- közölte Twitteren az USA budapesti nagykövetsége, amely a hashtagekkel is a civilekkel és a CEU-val való szolidaritását fejezte ki.

link Forrás

Az egyetem elleni támadás idején az amerikai külügyminisztérium már egyértelművé tette az álláspontját: a CEU elsőrangú akadémiai intézmény, amit az Egyesült Államokban és Magyarországban akkreditáltak, a diákjai és alkalmazottjai száz országból érkeztek. Az egyetem akadémiai munkája révén erősíti Magyarország befolyását a régióban, és hozzájárul a független, kritikus gondolkodáshoz - írta akkor a Trump-kormány.

A Figyelő tegnap egy röhejes kamuból kiindulva közölt listát Soros zsoldosairól, amelyre jogvédők és újságírók mellett felkerültek politikával nem foglalkozó kutatók és szociális munkások, illetve Orbán egykori mentora és minisztere és egy halálig a Fideszre szavazó, nemzetközi hírű tudós.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.