Debrecenben is rendszerváltásért tüntettek

Pécsen civilek, Debrecenben ellenzéki politikusok kezdeményezésére gyűltek össze kormányellenes demonstrálók vasárnap este.

Debrecenben a református nagytemplom előtti Kossuth téren megtartott kormányellenes tüntetés szónokai új választást, szabad sajtót, és valódi rendszerváltást követeltek. A tüntetés elsődleges célja a szervezők szerint az volt, hogy egyértelművé tegyék, Budapest mellett Kelet-Magyarországnak és Debrecennek is van hangja.

Fotó: Szabados László, olvasónk

A Jobbik, a Momentum, az LMP, az Együtt és a Kétfarkú Kutya Párt szónokai azt mondták, „mi vagyunk a többség”, és ígérték, hogy nem adják fel a harcot, küzdenek tovább, a következő években pedig megmutatják, hogy az ellenzéki pártok komoly kihívást jelentenek majd „Orbán rendszerének”. A téren nemzeti, EU-s és árpádsávos zászlókat lehetett látni.

Azt is mondták, hogy az elmúlt egy hét és az elmúlt 4 év tanulságai alapján ki kell találni, mit lehet tenni egy élhetőbb, szabadabb Magyarország érdekében.

Fotó: Szabados László, olvasónk

A momentumos Mándi László azt mondta, április 8. csalódást okozott, „emberek százezrei váltak ezen a napon politikai árvákká, akiknek most célt kell adni, ez most a mi fő feladatunk”. A jobbikos Keresztesy Gergő pedig azt mondta, a szombati budapesti demonstráción hatalmas tömeg jelezte: nem bír el még egy, „csalással szerzett kétharmadot”, ami legitimmé tette Kósa Lajost, Mészáros Lőrincet, Tiborcz Istvánt, az Eliost és az egész maffiakormányt. (Civishir, MTI)