Debrecenben is rendszerváltásért tüntettek

POLITIKA
2018 április 16., 08:35
comments 76

Pécsen civilek, Debrecenben ellenzéki politikusok kezdeményezésére gyűltek össze kormányellenes demonstrálók vasárnap este.

Debrecenben a református nagytemplom előtti Kossuth téren megtartott kormányellenes tüntetés szónokai új választást, szabad sajtót, és valódi rendszerváltást követeltek. A tüntetés elsődleges célja a szervezők szerint az volt, hogy egyértelművé tegyék, Budapest mellett Kelet-Magyarországnak és Debrecennek is van hangja.

photo_camera Fotó: Szabados László, olvasónk

A Jobbik, a Momentum, az LMP, az Együtt és a Kétfarkú Kutya Párt szónokai azt mondták, „mi vagyunk a többség”, és ígérték, hogy nem adják fel a harcot, küzdenek tovább, a következő években pedig megmutatják, hogy az ellenzéki pártok komoly kihívást jelentenek majd „Orbán rendszerének”. A téren nemzeti, EU-s és árpádsávos zászlókat lehetett látni.

Azt is mondták, hogy az elmúlt egy hét és az elmúlt 4 év tanulságai alapján ki kell találni, mit lehet tenni egy élhetőbb, szabadabb Magyarország érdekében.

photo_camera Fotó: Szabados László, olvasónk

A momentumos Mándi László azt mondta, április 8. csalódást okozott, „emberek százezrei váltak ezen a napon politikai árvákká, akiknek most célt kell adni, ez most a mi fő feladatunk”. A jobbikos Keresztesy Gergő pedig azt mondta, a szombati budapesti demonstráción hatalmas tömeg jelezte: nem bír el még egy, „csalással szerzett kétharmadot”, ami legitimmé tette Kósa Lajost, Mészáros Lőrincet, Tiborcz Istvánt, az Eliost és az egész maffiakormányt. (Civishir, MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.