Németh Szilárd: Hippik bombázzák a Közel-Keletet

2018 április 17., kedd 15:13
297

Milos Forman halála után a Fidesz alelnöke, Németh Szilárd szombat éjjel, 23:37-kor a Facebookon a Hair című musical egyik dalával emlékezett a csehszlovák-amerikai filmrendezőre, és a videóhoz ezt a szöveget fűzte:

„Imádtuk a hippi lázadókat, olyanok akartunk lenni, mint ők. Ma pedig ezek ülnek tort a világon, ezek osztják az észt, kizárólag nekik lehet igazuk. Ugyanolyanok lettek, mint, akik ellen lázadtak, csak most nem Vietnamban, hanem a Közel-Keleten és Észak-Afrikában bombáznak.” (Németh Szilárd)

Rákérdeztem, hogy tudna-e példát mondani, miféle hippi lázadók ülnek tort a világon – hiszen a három konzervatív, republikánus kormányt vezető amerikai elnök, az öbölháborút elindító George H. W. Bush, illetve az Afganisztánnal és Irakkal háborúzó fia, George W. Bush sosem volt hippi, a Szíriát éppen bombázó Donald Trump pedig a lehető legtávolabb áll a hippiktől –, de Németh Szilárd nem reagált.

Akadt viszont egy másik kommentelő, akivel „vitába szállt”. A férfi azt javasolta a Fidesz csepeli képviselőjelöltjének, hogy „ha értelmiséginek akar látszani, törölje ezt a posztot, ugyanis ez nem vélemény, hanem merő ostobaság, amint arra mások is felhívták a figyelmét”.

Ez volt Németh Szilárd válasza:

Németh Szilárd hétfő reggeli kommentje.

Erre a kommentelő azzal vágott vissza, hogy: „Ha sportkocsmában lennénk, akkor két nagyfröccs után azt mondanám, Szilárd, mára elég volt, menjünk haza, Erzsébetre, te Csepelre, Így csak annyit teszek hozzá, én az vagyok.és már nem kell bizonygatnom..Különösen nem filmügyekben.”

De Németh Szilárd ezt sem hagyta szó nélkül:

Németh Szilárd hétfő délutáni kommentje

De itt sem ért véget a „vita”, jött a viszonválasz: „Szilárd, állj le már az önökről, mert én nem vagyok több ember, hanem egy. Ha én azt mondom, értek a filmügyekhez, akkor nem a brancs ért, hanem esetleg én. Meg aztán nekem több időm jutott a filmre, mint neked. Amikor a Fekete Péter bemutatták Magyarországon (1964. december 31.), te még pelenkás voltál én meg ötödéves egyetemista. Persze egy jó film a bemutatója után tizenöt évvel is jó. Örülök, hogy egy utánjátszó moziban Csepelen is előfordult.”

Ám Németh Szilárd még ekkor sem hagyta magát:

Németh Szilád kedd délutáni kommentje

Németh Szilárd egyébként azt, hogy „egy brancs maguk”, a Tanú című film egyik legbutább karakterétől idézte, a kivégzést épphogy elkerülő politikai fogolyra irigy börtönőrtől:

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt