840 millióért adhat tanácsot a NAV-nak a Lázár- és Tiborcz-közeli Kárpáti Péter György cége

2018 április 18., szerda 11:42
111

3+1 évre, 840 millió forint értékben kötött közbeszerzési tanácsadó szerződést az Ész-Ker Kft.-vel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal 

- írja a 24.hu. A megállapodás szerint a NAV akár plusz 500 órányi szakértői tanácsadási időtartamot is lehívhat, ha erre van igénye. 

Lázár János és Tiborcz István a belvárosi Börze étteremben 2017. november 7-én. Fotó: Azonnali

A Kárpáti György Péter tulajdonában lévő Ész-Ker korábban a Lázár János vezette Hódmezővásárhelyen, később a Fidesz-frakció és a Miniszterelnökség tenderein volt különösen sikeres, az elmúlt években pedig egyre láthatóbban közeledett a miniszterelnök veje, Tiborcz István üzleti köreihez.  

Kárpáti üzlettársa Tiborcz István üzlettársának, Hamar Endrének. Közös cégük, az Eupro Projektmenedzsment két éve 240 milliós megbízást kapott egy MAVIR-cégtől.

Az igazán nagy falat az a közbeszerzés volt, amit Orbán Viktor ügyvédjével, Bajkai Istvánnal közösen nyert el 5 milliárd forint értékben az uniós pénzek felhasználásához kapcsolódó közbeszerzési és jogi szakértői tanácsadás.

A mostani szerződés annyiban nem meglepő, hogy már novemberben cikkezett arról a sajtó, hogy a közbeszerzések egy jelentős része ezen az üzleti körön fut majd keresztül. (24.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt