Kirúgták Veiszer Alindát a Hír TV-ből

Média
2018 április 18., 12:19
comments 191

Sorra érkeznek a hírek a Hír TV leépítéseiről, kirúgott munkatársakról. Most kiderült, hogy Veiszer Alinda is köztük van.

„Még csak haragban sem váltunk el, még az ajtót sem csaptam rájuk, igazából korrektül intézik az egészet”

-nyilatkozta az Indexnek Veiszer, aki korábban a köztévén vezetett kulturális beszélgetéseket, 2015-től pedig Alinda címmel kapott műsort a HírTV-n. Ide főleg művészeket és civileket hívott, a hangvétel általában elég személyes volt, de politikai kérdések is szóba kerültek.

A műsorvezető a 444-nek azt mondta, hogy 

a nézettsége kifejezetten magas volt, és erre nagyon büszke. 

Április 30-ig lesz állásban a Hír TV-nél.

Cikkünk megjelenése után azt írta ki a Facebookra, hogy „amikor elhívtak erre a csatornára, nem ígértek többet. Pontosan három évadot. Én pedig kivételes lehetőségnek éltem meg, hogy már nem kezdőként, de még fiatalon műsort készíthetek olyan témákról, olyan emberekkel, akik és amik érdekelnek. Imádtam ezt a három évet.” 

link Forrás

Kedden bejelentették, hogy a médiabirodalmát leépítő Simicska Lajos tévéjétől elküldik D. Bányász Gergő belpolitikai főszerkesztőt és Szöllősi Györgyi műsorvezetőt. A Kreatív pedig arról írt, hogy megszűnnek a Lapzárta és a Newsroom című hírháttér-műsorok, míg a Főszerkesztők Klubja és a Csörte valamilyen más formában működnek tovább.

A 444 információi szerint Tarr Péter műsorokért felelős vezérigazgató-helyettes maga akart távozni, de a csatorna menedzsmentje nem fogadta el a felmondását.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.